Ağrı

Ağrı Valisi Işın'dan "çocuklarınıza sahip çıkın" çağrısı

13:50 26 Aralık 2015
Ağrı Valisi Işın'dan "çocuklarınıza sahip çıkın" çağrısı

Ağrı Valisi Musa Işın, anne ve babalara çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulunarak, "Çocuklarınız sizin canınız ve ciğeriniz. Büyütüyorsunuz ve her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz, emek veriyorsunuz. Başkaları niye gelsin çocuklarınızı sizin elinizden alsın götürsün. Buna asla fırsat vermeyin" dedi. 

Vali Işın, kentteki Fırat Mahallesi'nde ailelerle bir araya geldi. Eşi Tuba Işın, Vali Yardımcısı Sedat İnci ile kurum müdürlerinin de katıldığı programda, mahalle sakinleriyle kahvaltı yapan Işın, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi. 

Işın, burada yaptığı konuşmada, Ağrılıların güzel meziyetleri  bulunduğunu, burada bu güzel insanlara hizmet etmenin görevleri olduğunu ifade etti. 

Dostluğun ve kardeşliğin önemine işaret eden Işın, şunları söyledi:

"Dostluklar daima daha kazançlıdır. Düşmanlıklar ise daima zararlıdır. Toplumun huzur ve güven içerisinde yaşaması için bireylerin ve halkımızın, hem kendisi ile hem de toplum ile barışık olması lazım. Halledilmeyecek hiçbir mesele yoktur. Yeter ki biz birbirimizi sevmesini bilelim. Bizim toplum olarak eksik olan bir yanımız var. Biz birbirimizi sevmesini bilmiyoruz. Kin, nefret, dedikodu ve iftiracılık yerine birbirimizi sever ve birbirimize saygı gösterirsek, çok kazançlı oluruz."

- "Kötü niyetlilere fırsat vermeyin"

Işın, ailelerden özellikle tek bir şey istediğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Benim sizden sadece bir isteğim var, çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızı okula gönderin. Onları küçükken koruyup, kolladığınız gibi büyüdüklerinde de onları koruyun. Çocuklarınız yanlış yerlere gitmesinler, yanlış insanların peşine takılmasınlar. İyi görünüp de kötü niyetli olan insanları tanırsınız. Lütfen bunlara fırsat vermeyin. Çocuklarınız sizin canınız ve ciğeriniz. Büyütüyorsunuz ve her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz, emek veriyorsunuz. Başkaları niye gelsin çocuklarınızı sizin elinizden alsın götürsün. Buna asla fırsat vermeyin. Toplumun huzurunu bozacak herkesten uzak durun."

 Ağrı'nın, huzurlu bir yer olduğunu, Ağrı'nın huzurunu hep beraber muhafaza etmeye çalışmak gerektiğini anlatan Vali Işın şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kötü niyetlere, fitne ve fesatlara kulaklarımızı, kapımızı, penceremizi kapatalım. Ne seslerini duyun ne de yüzlerini görün. Sadece sizin ileriye gitmenizi ve iyiliğinizi isteyen insanlarla beraber olun. Çocuklarınıza İslam terbiyesi verin. Çocuklarınızı Kur'an kurslarına gönderin, Kur'an-ı Kerim öğrensinler. Bunu yaparsanız çocuklarınızı muhafaza edersiniz. Sizler dindar insanlarsınız. Çocuklarınızın da sizler gibi yetişmesini sağlayın. Hem sizin hem de çocuklarınızın gelecekleri için Allah bize ne kadar ömür vermişse biz imkanlarımız dahilinde sizin hizmetinizde olacağız." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.