Ağrı

Ağrı Valisi Işın vatandaşlarla bir araya geldi

15:38 03 Ocak 2016
Ağrı Valisi Işın vatandaşlarla bir araya geldi

Ağrı Valisi Musa Işın, devlet-vatandaş ilişkisinin son dönemde değiştiğine işaret ederek, "Eskiden, vatandaş devlet için vardı ama şimdi devlet vatandaşı için var. Bu durum Cumhurbaşkanımızın tavrı ile birlikte değişmiştir" dedi. 

Işın, eşi Tuba Işın ile katıldığı etkinlikte kentteki Leylek Pınar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle sakinleriyle tek tek ilgilenerek sorun ve isteklerini dinleyen Işın, yaptığı konuşmada, devletin tüm olanaklarıyla vatandaşın hizmetinde olduğunu belirtti. 

Devlet ile vatandaş ilişkisinde son dönemde ciddi farklılaşma olduğunu ve devletin artık vatandaşları için var olduğunu ifade eden Işın, şöyle devam etti: 

"Eskiden, vatandaş devlet için vardı ama şimdi devlet vatandaşı için var. Bu durum Cumhurbaşkanımızın tavrı ile birlikte değişmiştir. Devlet vatandaşın hizmetindedir. Vatandaş da devletinin güçlü olması için devletini desteklemesi ve güçlendirmesi gerekir. Bizim devletimiz ne kadar güçlü olursa vatandaşımız da o kadar zengin olur. Devlet, vatandaşlarının tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Devlet, vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılarken vatandaşın da devletinin yanında olması lazım çünkü bu devlet bizim devletimiz." 

- "Sizi maceraya sürüklemek isteyenlere asla fırsat vermeyin" 

Işın, Ağrı'nın huzurlu bir yer olduğunu ancak bu huzuru bozmak isteyenlerin olduğunu bildirdi. Vatandaşlardan toplumun huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermemelerini isteyen Işın, şunları kaydetti: 

"Ağrı, Allah'a şükürler olsun, huzurlu bir yerdir. Ağrı halkı, kendi işinde ve aşında olan bir halktır. Sizi kandırarak maceraya sürüklemek isteyen insanlara asla fırsat vermeyin. Biz devlet olarak buna izin vermeyeceğiz. Siz, kimin zararlı, kimin yararlı olduğunu biliyorsunuz aslında. Çocuklarınıza çok iyi sahip çıkın. Aramıza sokulmak istenilen fitne ve fesatlara bugüne kadar itibar etmediğiniz gibi bundan sonra da itibar etmeyin. Biz sadece huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Huzuru bize çok gören insanlar var. İstiyorlar ki, biz bir araya gelmeyelim. İstiyorlar ki, sizin gözleriniz sürekli yaşlı olsun. Üzüntü ve keder içerisinde yaşamanızı istiyorlar. Allah bizi bir defa yarattı. İkinci bir defa şansımız yok. Onun için bize göz yaşı döktürmek isteyenlere lütfen fırsat vermeyelim. Verirsek biz pişman oluruz."

Etkinliğe, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe de katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.