Ağrı

Ağrı Valisi Işın:

12:28 20 Şubat 2016
Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Musa Işın, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyen gruplara asla fırsat vermeyeceklerini belirterek, "Allah bize bir can vermiş. O can feda olsun vatanımıza ve milletimize. Kanımızın son damlasına kadar vatanımızı ve memleketimizi koruyacağız" dedi.

Vali Işın, eşi Tuba Işın ile Kazım Karabekir Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, istek ve sorunları dinledi.

Işın, Türkiye'nin merhametli ve kerim bir devlet olduğunu kaydederek, Cizre'deki çatışma ortamından kaçarak Ağrı'ya göç eden aileler olduğunu söyledi.

Bu aileleri kentte misafir ettiklerini, ev kiraladıklarını, ev eşyası aldıklarını ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Işın, "Bu devlet böyle merhametli ve kerim bir devlettir. Allah'a şükür, devletimiz zengin ve güçlüdür. Biz de bunun kıymetini bilelim. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inşallah fırsat vermeyeceğiz. Bu devlet hem Türk'ün hem de Kürt'ün devletidir. Bu bayrak hem Türk'ün hem de Kürt'ün bayrağıdır" diye konuştu.

Vatandaşların devlete ve vatana sahip çıkmaları gerektiğine dikkati çeken Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rabbimiz, kıblemiz, Kur'anımız, Peygamberimiz, vatanımız ve bayrağımız birken, biz niye birbirimize düşelim? Eğer biz nankörlük edersek, Allah bizi bir dilim ekmeğe muhtaç eder. Onun için Rabbimize şükür, devletimize de dua edeceğiz. Devletimiz bizim için vardır. Devletimiz olmazsa bedava sağlık hizmeti alamaz ve çocuklarımızı bedava okutamazdık. Biz kalksak devlete, iyiliği karşısında ihanet etsek, Allah bunun hesabını bizden sorar. Biz bu topraklarda bin yıldır beraber yaşıyoruz. Ortadoğu'da Müslüman kanı akıyor ama hiçbir Hristiyan ülkesinde terör olayları yaşanmaz.

Değerli kardeşlerim, bütün bunların hepsi oyundur. Terörden dolayı Cizre'den ve Şırnak'dan kaçan vatandaşlar yine Türkiye'nin başka illerine göç ediyor. Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok."

Terör örgütü PKK'nın din ve İslam düşmanı olduğunu ifade eden Işın, camilerin ve Kur'an-ı Kerimlerin yakıldığını hatırlattı.

- "PKK'yı destekleyenler villalarda oturur ama vatandaşın çocuğunu ölüme sürükler"

Işın, Diyarbakır Belediyesinin Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli afişler astığını anımsatarak, PKK'nın aynı zamanda Kürtlerin de en büyük düşmanı olduğunu vurguladı.

Işın, şunları söyledi:

"Ey Kürt kardeşlerim, peki biz böyle dinsiz, Allah, İslam ve Kürt düşmanlarının peşinden nasıl gidebiliriz? Ağrı'ya göreve geldiğimde PKK dağda mahkeme kurmuştu ve esnaf ile vatandaşlardan haraç alıyordu. Haraç vermeyenleri de dağa götürüp işkence yapıyorlardı. Peki Kürtler'i savunuyorsanız niye milletin parasını zorla elinden alıyorsunuz? Böyle haydutluk ve anarşistlik olur mu? PKK'yı destekleyenler villalarda oturur, çocuklarını en güzel okullarda okuturlar ama vatandaşın çocuğunu da ölüme sürükler.

Bunun farkında olacağız. Bütün bu oyunları çevremizdeki herkese anlatacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız."

Ağrı'nın huzurlu bir kent olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, huzuru bozacak her türlü yapıyla mücadele konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Işın, "Huzuru bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Kendi vatanımıza sahip çıkacağız. Kanımızın son damlasına kadar vatanımızı ve memleketimizi koruyacağız. İster IŞİD ya da PKK olsun, bütün halk düşmanı ve dinsiz herkes bizi karşısında bulacaktır. Allah bize bir can vermiş. O can feda olsun vatanımıza ve milletimize" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.