Ağrı

Ağrı Valisi Işın:

13:29 21 Şubat 2016
Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Musa Işın, devletin vatandaşını hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını belirterek, "Devletimiz zalimin ve teröristin karşısındadır. Devlet, her türlü zalimliği yapanları ezer. Devlet, vatandaşın namusuna ve canına kastedenlerin ellerini kırar" dedi.

Vali Işın, eşi Tuba Işın ile Kurtuluş Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, onların istek ve sorunlarını dinledi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Işın, amaçlarının devlet ile milletin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 10 yıl önceki Türkiye ile kıyaslanamayacak durumda olduğunu ifade eden Işın, şunları kaydetti:

"Allah'a şükürler olsun ki artık devlet ile millet iç içedir. Devlet, millet demektir. Allah'a çok şükür bu noktaya gelmişiz. Artık vatandaşından uzakta duran bir devlet değil Türkiye. Devleti temsilen buradayım ve her hafta sonu vatandaşlarımızla birlikteyiz. Şimdi Türkiye eski Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar iyi durumda. Vatandaşlarımıza şimdi sunulan imkan ve hizmetler, daha önceden yoktu. Bizim bu zengin halimizi görenler, son 10 yıldır bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor. İstiyorlar ki, Türkiye de Suriye gibi olsun ve insanlar göç etsin."

- "PKK en çok zararı bu topraklarda yaşayan Kürtlere veriyor"

Terör örgütü PKK'nın da bu amaca hizmet ettiğini söyleyen Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşı haraca bağlayan, vatandaşı dağa götüren, vatandaşın namusuna el atan herkesi reddediyoruz, onlar Kürt değiller. Bize zulüm edenleri, biz kabul etmiyoruz. Huzurumuzu kaçıranları, asla ve asla kabul etmiyoruz. Benim tek arzum, Türkiye'nin etrafındaki ateş, Türkiye'ye de sıçramasın. Vatandaşlarımız yerlerinden yurtlarından olmasınlar. Bizler çocuklarımızı emek verip büyütüyoruz, terör örgütü de gelip çocuklarımızı dağa götürüyor. PKK hem Kürtlerin hem de Müslümanların düşmanıdır. Müslüman olsalar Kur'an-ı Kerimleri ve camileri yakmazlar. PKK en çok zararı bu topraklarda yaşayan Kürtlere veriyor. Biz vatanımıza, dinimize, bayrağımıza, namusumuza ve canımıza sahip çıkmayacak mıyız, bütün terör örgütlerine rağmen bizler vatanımıza ve dinimize sahip çıkacağız."

Işın, devletin vatandaşının yanında olduğunu ve zalimliklere karşı hiçbir zaman onu yalnız bırakmayacağını dile getirerek, "Devletimiz zalimin ve teröristin karşısındadır. Devlet, her türlü zalimliği yapanları ezer. Devlet, vatandaşın namusuna ve canına kastedenlerin ellerini kırar. Biz de Allah'ın izni ile bunu yapacağız burada. Sizler de çocuklarınıza ve gençlerinize sahip çıkacaksınız. Biz yaşamak için varız. Huzurumuzu kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.