Ağrı

Ağrı Valisi Işın mahalle halkıyla bir araya geldi

12:21 05 Mart 2016
Ağrı Valisi Işın mahalle halkıyla bir araya geldi

Ağrı Valisi Musa Işın, PKK terör örgütünün Kürtlük adı altında vatandaşa zarar verdiğini belirterek,"Devlet herkesten daha güçlüdür. Devlet, iki tane haydutla mı baş edemeyecek. Hepsi cezaevinde çürüyor" dedi.

Ağrı Valisi Işın, eşi Tuba Işın ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri ile kahvaltıda bir araya gelerek, onların istek ve sorunlarını dinledi.

Düzenlenen kahvaltı programında konuşan Vali Işın, PKK'nın özellikle Kürtlerin düşmanı olduğunu işaret ederek,"Terör belasını başımıza musallat etmişler. Bu Kürt meselesi değildir. Bu Kürt meselesi olsa vatandaşın kızını ve oğlunu zorla dağa götürürler mi? Böyle bir Kürt davası olur mu?" diye konuştu.

Devletin, vatandaşın huzurunun korunması için her türlü fedakarlığı yaptığını ve vatandaşa sahip çıktığını dile getiren Işın, şunları kaydetti :

"Devletin kurum ve kuruluşları olarak Ağrı'daki vatandaşların daha iyi yaşaması için buradayız. Bizim gayemiz Ağrı'daki bütün hemşehrilerimizin huzur içerisinde yaşamasıdır.. Sizin ailelerinizle birlikte huzur içerisinde yaşamanızı arzu ediyoruz. Ağrı'da yardıma ihtiyacı olan her vatandaşımızın hemen hemen hepsi devletten yardım almaktadır. Devlet herkese el uzatıyor. Allah bu devleti başımızdan eksik etmesin. Allah devletimizi ve milletimizi korusun. Devletimize sahip çıkacağız ve dua edeceğiz. Aç olan, kendisine ve ailesine bakamayacak durumda olan varsa yanıma gelsin, sorumlusu benim. Vatandaş aç yatıyorsa ben tok yatmamalıyım. Sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor, ilacımı alamıyorum diyen varsa o da yanıma gelsin. Çocuğum üniversiteyi kazanmış, param yok, çocuğumu okutamıyorum diyen varsa gelsin yanıma, çocuklarını okutacağım. Bütün bunları devletimizin sayesinde söylüyoruz ve yapıyoruz. Verdiğimiz her sözün arkasındayız ve Allah'a şükür ki verdiğimiz her sözün gereğini yerine getiriyoruz. Çok şükür devletimiz hem zengindir hem de güçlüdür. Devletimizin eli zalimin ve vatandaşımızın huzurunu bozanların yakasındadır. Allah'ın izniyle vatandaşımızın huzurunu bozmak isteyen hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz."

Ağrı'ya göreve geldiği zaman PKK'nın Ağrı'daki esnaftan haraç topladığını da anımsatan Işın, sözlerine şöyle devam etti :

"Biz, vatandaşımız huzur içerisinde yaşasın derken bazı haydutlar da vatandaşın çocuğunu zorla dağa götürüyor ve vatandaşları huzursuz ediyor. Ağrı'ya geldiğimde bu haydutlar esnafı haraca bağlamıştı. Siz bu millete niye düşmanlık yapıyorsunuz ? Bunların hepsini temizledik ve hepsi cezaevinde şu anda. Hiçbir şekilde bunlara fırsat vermeyeceğiz. Devlet herkesten daha güçlüdür. Devlet, iki tane hayduttan mı baş edemeyecek. Hepsi cezaevinde çürüyor. Bütün bunları sizin için yapıyoruz. Ağrı Allah'a şükür huzurlu bir yerdir. Devletimizin yanında olacağız. Bu devlet, bayrak ve vatan bizim. Hepimizin dedesi bu vatan topraklarında kanını dökmüştür. Biz vatanımızı korumak için canımızı seve seve feda ederiz."

Terör örgütlerinin dış güçler tarafından yönlendirildiğini vurgulayan Işın, terör örgütünün en çok Kürtlere zarar verdiğini vurguladı. Vali ışın, "PKK terör örgütü kadar Kürtlere zarar veren başka bir kimse yeryüzüne gelmemiştir. Ama maalesef Kürtlük adı altında vatandaşımıza zarar veriyorlar. 30 yıldır Kürtler öldürülüyor. Bu oyunu görelim" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.