Ağrı

Sınır kapısında buruk bayram

11:09 12 Eylül 2016
Sınır kapısında buruk bayram

ORHAN GÜNGÖR - Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda araç kuyruğunda bekleyen tır şoförleri, Kurban Bayramı'na ailelerinden uzakta girdi.

Avrupa ve Türkiye'den aldıkları yükü İran, Türkmenistan ve Afganistan'a götürmek için sınır kapısına gelen ve yoğunluk nedeniyle sınır kapısında bekleyen tır sürücüleri, buruk girdikleri bayramda sevdikleriyle telefonla konuşarak hasret giderdi.

Tır sürücüsü Metin Beyter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'a yük götürdüğünü ve iki gündür sırada beklediğini söyleyerek, "Gönül isterdi ki ailemizle bayramı geçirelim. Kim olmak istemez. Bayramlığımızı, kurbanımızı alırdık. Keşke çocuklarımız ve ailemizin yanında olsaydık ama sıradayız, iki gündür bekliyoruz." dedi.

Tahran'a yük götürdüğünü belirten tır sürücüsü Rıza Iğdırlı da araç kuyruğu nedeniyle sıra beklediklerini aktararak, "Bayramımız buruk geçiyor. Ailemizden uzak yolda ilk bayramımız değil. Bayramı meslektaşlarımızla kendi aramızda kutluyoruz ama evimizde ailemizin yanında olup kurbanımızı kesmek isterdik." diye konuştu.

Aslan Kalemoğlu da kullandığı tıra Kayseri'den yumurta yüklediğini ve İran'a gideceğini ifade etti.

Meslekleri gereği hep yollarda olduklarını aktaran Kalemoğlu, "Tır sürücüsünün çilesi böyledir, hep kuyruklarda sürünüp gidiyoruz. Bize ne bayram var ne seyran. Bayram sabahları kuyruktaki arkadaşlarla bayramlaşıyoruz. O duyguyu yaşıyoruz ama sevdiklerimizden ayrı olmak burukluk veriyor insana. Sadece bayramlarda değil her zaman buruk geçiyor ama bayramlardan dolayı insan biraz daha fazla duygulanıyor. Bayramda uzakta olmamız farklı duygular yaşamamıza neden oluyor. Evde çocuklarımızla beraber olmayı ve kurban kesmeyi isterdik ama ne yapalım mesleğimiz gereği olmuyor." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.