Ağrı

'Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu' kuruldu

18:51 29 Eylül 2016
'Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu' kuruldu

Ağrı'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları tarafından, 'Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu' kuruldu.

Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Genel Sekreteri Kerem Engin, yaptığı açıklamada, Ağrı'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları tarafından, hem 15 Temmuz ruhunu yaşatmak hem de ulusal, bölgesel ve Ağrı özelinde yaşanan her türlü soruna karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik sorumluluğunun bilinciyle hareket etmek amacıyla platform kurduklarını söyledi.

Engin, düzenlenen ilk toplantıyla platformun hem tüzüğünü hem de çalışma organlarını seçtiklerini dile getirerek, platformunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Amaçlarının birlik ve beraberliği güçlendirecek çalışmalar ve paylaşımlarda bulunmak olduğunu aktaran Engin, şöyle konuştu:

"Sorunlarımızı doğru tanımlamak, ortak bakış açıları elde etmek, ortak söylemler geliştirmek, dayanışma ve ortak duruş sergilemek, genel ve özel sorunlarımızda hep birlikte hareket etmek ve çözüm yönünde güçlü bir irade ortaya koymayı amaçlıyoruz. Platform olarak her ay yerel ve ulusal olmak üzere 2 ayrı gündemle toplantılar yapılacak. Belirlenen sorunlarla ilgili atılması gereken adımları, çözüm önerilerini çeşitli vesilelerle dile getirecek ve gerekirse bununla ilgili gereken adımları atacak. Bünyemizde bulunan 7 komisyon ile kentin sorunları, çözümleri ve bunlara yönelik etkinlikler ile ilgili çalışmalar profesyonel olarak yürütülecek. Ayrıca platform bünyesinde yapılacak etkinliklerde ve ortak hareket edilmesi gereken durumlarda kentte bulunan bütün sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.