Ağrı

Ağrı'daki terör operasyonu

12:35 17 Mart 2017
Ağrı'daki terör operasyonu

Doğubayazıt ilçesinde etkisiz hale getirilen 2 teröristin üzerinde 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet fünye, 2 adet el bombası ile ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Musa Işın tarafından etkisiz hale getirildiği bildirilen teröristlerin üzerinden çıkan mühimmat ve silahlar hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının kırsal alandan gelerek Doğubayazıt ilçesinde bazı ikametlerde saklandıklarının tespit edilmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Operasyon düzenleyen ekipler, 2 kişi oldukları belirlenen teröristlere "teslim ol" çağrısında bulundu.

Teröristlerin, uyarıya rağmen uzun namlulu silahlarla ateş ederek ve el bombası atarak karşılık vermesi üzerine ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Doğubayazıt'ta çok sayıda terör olaylarına karıştığı ve örgütün Doğubayazıt sorumlusu olarak bilinen "Firaz" kod adlı E.K. olduğu, diğer teröristin ise Baver kod adlı İ.Ö. olduğu belirlendi.

Öldürülen teröristlerin üzerinde ise 2 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 9 şarjör ve çok sayıda fişek, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet fünye ile 2 el bombası bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.