Ağrı

Ağrı'daki terör operasyonu

19:55 11 Mayıs 2017
Ağrı'daki terör operasyonu

Ağrı Valisi Musa Işın, Tendürek Dağın'da terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada yaralanan askerleri tedavi gördükleri Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Çatışmayı haber aldıktan sonra Doğubayazıt ilçesine gelerek yararlı askerlerin durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Işın, hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu.

Vali Işın, Tendürek Dağı Kışlak mevkinde bir grup teröriste yönelik yapılan operasyonda bir askerin çatışma esnasında bir askerin de helikopter pervanesinin çarpması sonucu şehit olduğunu söyledi.

Çatışmada 11 askerin yaralandığını aktaran Işın, şöyle konuştu:

"Yaralı askerlerimizin durumu iyiye doğru gidiyor. Hayati tehlikesi olan 2 askerimiz ameliyata alınmıştır ve onların da durumu iyiye doğru gidiyor. İnşallah hepsi şifa bulacaktır. Ayrıca operasyon bölgesinde bulunan teröristlerin tümü imha edilmiştir. 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Dağda bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız hız kesmeden devam edecektir. Bu ülkeye, bu aziz millete ihanet edenler bunun bedelini canlarıyla ödemeye devam edecekler. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Devletimizin, hükümetimizin kararlılığı devam ediyor ve edecektir. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Vatanımızın, milletimizin bütünlüğü için bedel ödemek gerekiyorsa biz 80 milyon olarak bu bedeli ödemeye hazırız. Milletimizin başı sağ olsun. Ailelerimize baş sağlığı diliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.