Ağrı

Vali Elbanlı'ya ziyaret

20:19 23 Ağustos 2017
Vali Elbanlı'ya ziyaret

Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Ağrı Valisi Süleyman Elban'ı makamında ziyaret etti.

Diyadin'deki Jeotermal tesisleri ve domates seralarında incelemelerde bulunan Bahçeci, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu ve beraberindeki heyetle Ağrı Valisi ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Elban'ı ziyaret etti.

Diyadin ilçesindeki jeotermal kaynaklarının mevcut durumu ve yapılabilecek çalışmaların ele alındığı görüşmede, Bahçeci, Diyadin'de çok büyük bir jeotermal potansiyelinin olduğunu belirterek, terörün bitmesi ile kalkınmanın da beraberinde geleceğini kaydetti.

Jeotermal kaynakların kullanılması ile hem ülke hem ilin ekonomisine ciddi katkıların olacağını belirten Vali Elban, bunun en iyi örneğinin Diyadin'de jeotermal su ile eksi eksi 30'larda üretilen domatesin olduğunu dile getirdi.

Organize sanayi bölgesinin istihdama ciddi katkı sunacağını dile getiren Elban, "Buradaki çalışmalar bittiğinde direk ya da dolaylı olarak binlerce kişinin istihdam edilmesi sağlanacak. Ayrıca burada üretilen domates ve diğer sebzeler hem iç hem de dış pazarda önemli bir paya sahip olacak. İleri ki dönemlerde buradaki kaynaklar farklı alanlarda da değerlendirilecek." diye konuştu.

Daha sonra Vali Elban, ziyaretin anısına Başkan Bahçeci'ye bir plaket hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.