Ağrı

Doğubayazıtlı gençler teknoloji bağımlılığını sosyal aktivitelerle yeniyor

21:31 14 Kasım 2017
Doğubayazıtlı gençler teknoloji bağımlılığını sosyal aktivitelerle yeniyor

Gençlerin teknolojiyi yoğun bir şekilde kullandıklarını aktaran Lordoğlu, şöyle konuştu:

Doğubayazıt Gençlik Merkezi tarafından "bağımlı olma, değerlerine bağlı kal" sloganıyla hayata geçirilen aktiviteler, gençleri sosyal hayata adapte ediyor.

Doğubayazıt Gençlik Merkezi, gençlerin sosyal hayata katılmalarını hızlandırmak amacıyla okullarda çeşitli aktiviteler düzenliyor.

Doğubayazıt Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu, "bağımlı olma, değerlerine bağlı kal" sloganıyla düzenlenen sosyal ve sportif etkinliklerle, gençleri teknoloji bağımlılığından kurtarmayı amaçladıklarını söyledi.

"Fakat teknoloji kullanımı uzun süreli olduğunda bağımlılığa dönüşüyor ve insanı sosyal hayattan uzaklaştırıyor. Saatlerce bilgisayar başında oturan, elinden telefon düşmeyen gençlerimiz, psikolojik açıdan birçok problemle karşılaşabiliyor. İşte biz de bu yüzden Gençlik Merkezi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu bağımlılıktan kurtarmak istedik. Düzenlediğimiz sportif ve sosyal faaliyetlere katılan gençler, teknoloji bağımlılığının yol açtığı yalnızlık psikolojisinden kurtularak, birlikte hareket etmenin mutluluğunu yaşıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.