Ağrı

MAZLUMDER Ağrı Şube Başkanı Aslan:

16:37 31 Ocak 2018
MAZLUMDER Ağrı Şube Başkanı Aslan:

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şubesi Başkanı Yüksel Aslan, "28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin. 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın." dedi.

Aslan, kentin Kağızman Caddesi'ndeki dernek binasında bir araya gelen dernek mensupları adına yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla başlayan sürecin ardından 21 yıl geçmesine rağmen 600'e yakın kişinin tutuklu bulunduğuna işaret etti.

Söz konusu süreçte tutuklananların darbenin mağdurları olarak halen cezaevlerinde tutuklu olduğunu ifade eden Aslan, "Af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu duruşla haklarını arayan, darbeciler yargılanırken darbe hukukunun kararlarıyla içeride tutulan bu insanların ve ailelerinin hak talebinin gereğini yerine getirmek başta yargı, hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin önemli bir görevdir." dedi.

Aslan, sivil toplum kuruluşlarının bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek, "28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin. 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.