Ağrı

Doğubayazıt Belediyesi 5 bin öğrenci sevindirdi

11:58 08 Mart 2018
Doğubayazıt Belediyesi 5 bin öğrenci sevindirdi

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi, ilçe genelinde 5 bin öğrenciye giyim yardımında bulundu.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname ile görevlendirilme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı eğitim seferberliği kapsamında maddi durumu yetersiz ailelerin öğrenim gören çocuklarına giyim yardımı yaptı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan'ın talimatı doğrultusunda hareket eden belediye ekipleri, başta köy okulları olmak üzere ilçe genelindeki okullara yardımları ulaştırdı.

İlçede tek tek tespit edilerek kayıt altına alınan 5 bin ihtiyaç sahibi öğrencinin eğitim gördüğü 60 okula dağıtılan yardımlar, öğrenciler kadar ailelerini de sevindirdi.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlendirmenin ardından belediye olarak ilçede eğitim seferberliği başlattıklarını, başta köy okulları olmak üzere ilçede öğrencilerin eğitim şartlarını modernize etmek amacıyla yapılan çalışmalara ara vermeden devam etiklerini dile getirdi.

Akhan, "Halihazırda fiziki ve teknik altyapıları eksik olan okullarda devam eden iyileştirme çalışmalarına ek olarak şimdi de ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencileri, belediyemizin Sosyal Hizmetler Birimi ve Kent Konseyi ile tespit ederek kayıt altına alıyoruz. Şu ana kadar toplam 60 okulumuzda eğitim gören 5 bine yakın ihtiyaç sahibi öğrenciyi belirleyerek yardım paketlerinin dağıtımına hemen başladık." diye konuştu.

-"Kapımız tüm halkımıza sonuna kadar açık"

Doğubayazıt'ta toplumun her kesimine yönelik sosyal projeler ürettiklerinin altını çizen Akhan, Sosyal Hizmetler Biriminin şehit yakınları, gazi, engelli, dul, yetim, ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencileri tek tek tespit ettiğini anlattı.

İhtiyaç sahiplerinin sorunlarının çözümüne yönelik projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Akhan, şunları söyledi:

"Ayrıca belirli aralıklarla belediyemiz tarafından organize edilen yemekli programlar ve gezilerle bir araya gelerek hem kendileri ile istişare yapıyor hem de keyifli vakit geçirmelerine yardımcı oluyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız yardımların yanı sıra belediyemiz bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarıyla da kendi geleceklerini teminat altına alma fırsatı veriyoruz. Kapımız, ayrım gözetmeksizin tüm halkımıza sonuna kadar açık."

Doğubayazıt Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Duşbudak ise görevlendirmenin ardından belediyenin sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini aktardı.

Yardımların ulaştığı Sağlıksuyu Köyü İlk ve Ortaokulu Müdürü Ebubekir Alantar da Akhan'ın Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmesinin ardından köyler de dahil ilçe genelinde öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.