Ağrı

21 Mart Down Sendromu ve Farkındalık Günü

17:42 21 Mart 2018
21 Mart Down Sendromu ve Farkındalık Günü

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi, 21 Mart Down Sendromu ve Farkındalık Günü dolayısıyla program düzenledi.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen programda konuşan Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, devletin her daim engellilerin yanında olduğunu söyledi.

Doğubayazıt Belediyesi olarak sık sık engelli ve ihtiyaç sahibi aileler için programlar düzenlediklerini ifade eden Akhan, şöyle konuştu:

"Zaman zaman çeşitli vesilelerle engelli kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Ama bu gün özel bir gün. Özellikle down sendromlu ailelerimizle bir araya gelmek istedik. Bizleri kırmayıp programımıza teşrif ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Cenab-ı Allah'ın sizlere bir hediyesi olan bu çocuklara vermiş olduğunuz emekler için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Normal evlatlarınızdan ayırmadan onlara her türlü sevgiyi verdiğinizi görüyorum ve bundan da çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Devletimizin ve milletimizin adına bizler her daim sizin yanınızdayız. Sizlerin sıkıntılarını, problemlerini çözmek içinde elimizden gelen gayreti göstereceğimizden de hiçbir şüpheniz olmasın."

Kaymakam Akhan'ın eşi Zeynep Akhan da, program sonunda down sendromlu çocukların aileleriyle görüşerek sorunlarını dinledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.