Ağrı

Doğubayazıt Belediyesi meslek sahibi yapmaya devam ediyor

09:18 27 Mart 2018
Doğubayazıt Belediyesi meslek sahibi yapmaya devam ediyor

Doğubayazıt Belediyesi tarafından açılan meslek edindirme kursları kapsamında 30 kişi iş makinesi operatörlüğü sertifikası aldı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi tarafından İstihdamda Nitelikli İş Gücü Projesi kapsamında düzenlenen üçüncü dönem iş makinesi operatörlüğü kursları tamamlandı.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan'ın katılımıyla sertifikalarını aldı.

Akhan, burada yaptığı konuşmada, dördüncü iş makinesi operatörlüğü kursuna 30 kişinin katıldığını belirtti.

Meslek edindirme kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere verilen sertifikanın Türkiye'nin her yerinde geçerliliğinin olduğunu dile getiren Akhan, şunları söyledi:

"Tek gayemiz, vatandaşlarımız huzur içerisinde ve geçim kaygısı duymadan evine, çocuklarına ekmek götürebilecek bir mesleğe sahip olsun. Yıllarca vatandaşlarımıza hiç bir hizmet götürmeyen aksine vatandaşına zulmeden bir belediye varken bugün Doğubayazıt'a her anlamda hizmet veren bir belediye var. Alt yapı, üst yapı, imar, temizlik gibi temel hizmetleri yerine getirmekle beraber aynı zamanda sosyal belediyecilik alanında mesai harcayan, kültürel faaliyetlerle vatandaşları ile bütünleşen bir belediye var. Yine tüm bu çalışmalarla beraber bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle mücadelede gençlerimize yeni iş imkanları oluşturmak amacıyla İstihdamda Nitelikli İş Gücü Projesi kapsamında çeşitli alanlarda meslek edindirme kursları açıyoruz. Bugüne kadar doğalgaz tesisatçılığı ve iş makinesi operatörlüğü kursları ile 150 den fazla kişiye sertifika verdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.