Ağrı

AK Parti adayları Doğubayazıt'ı ziyaret etti

20:42 29 Mayıs 2018
AK Parti adayları Doğubayazıt'ı ziyaret etti

AK Parti Ağrı Milletvekili adayları, Doğubayazıt ilçesini ziyaret etti.

Seçim çalışmaları kapsamında Doğubayazıt ilçesine gelen AK Parti Ağrı milletvekili adayları Ekrem Çelebi, Abbas Aydın, Dilan Özgün Özmen ve Erhan Tenekeci, ilçe girişinde partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

İnegöl Caddesi'nde düzenlenen programda konuşan milletvekili adayı Ekrem Çelebi, HDP'li belediyeler döneminde Doğubayazıt'ın yıllardır hizmetlerden mahrum kaldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yapılan görevlendirmenin ardından Doğubayazıt'a birçok yatırım ve hizmet yapıldığına dikkati çeken Çelebi, şunları kaydetti:

"Değerli kardeşlerim, yıllardan beri burası HDP'nin elindeydi. Elinizi vicdanınıza koyun. Allah'ınızı severseniz, bugüne kadar buraya ne yaptılar? Ama şimdi görevlendirmeyle birlikte Doğubayazıt yapılan hizmetlerle çok değişti. Bunlar, Ahmed-i Hani Hazretleri'nin Türbesine gittiler, bir lavabo bile yapamadılar ama şimdi bakın türbenin tamamen restorasyonu yapıldı. Bunun dışında AK Parti hükümeti döneminde sadece İshak Paşa Sarayı için ben şahidim, 14 milyon lira kaynak gönderildi."

Çelebi, HDP'nin Kürt gençlerini kendi emelleri için kullandığını, Kürtler'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özgürlüğüne kavuştuğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Siz bugün Ağrı Dağı'nın eteklerindesiniz. Ağrı Dağı gibi bir dağ var elinizde. Nuh'un Gemisi gibi bir argüman var elinizde. İshak Paşa Sarayı gibi dünyada çok üst düzeyde yapılmış bir sanat eseri var elinizde. Bunun kıymetini bilelim. Kendi çoluk çocuğunuza daha önceleri Kürtçe isim bile koyamıyordunuz. Kepenk kapatmaları hatırlayın arkadaşlar. Herkes isyan ediyordu. Çağ dışı bu dayatmalarla çoluk çocuğunuzun rızkını sağlayamıyordunuz. Allah rızası için şunu iyi bilin ki bütün bu yasakları kaldırıp sizlere özgürlükle tanıştıran ve bütün bu yatırımları sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gelin bu güzel ülkemize birlikte sahip çıkalım."

Milletvekili adayları, etkinlikte kendilerini halka takdim ettikten sonra İnegöl Caddesi'nde oluşturulan seçim bürosunun açılışını yaptı.

Doğubayazıt Belediyesinin iftar çadırındaki programa da katılan adaylar, iftarın ardından Ağrı'ya döndü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.