Ağrı

Yerelden kullanılması ricasıyla... Yaralı leyleğin ilk tedavisi yapıldı

17:57 19 Haziran 2018
Yerelden kullanılması ricasıyla...
Yaralı leyleğin ilk tedavisi yapıldı

Veteriner Hekim Mahmut Babur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleğin kanadının kırık ve ayaklarında yanık izleri olduğunu söyledi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde çocukların oynarken çocukların yaralı bulduğu leylek, Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Karaburun Köyü'nde oyun oynarken yaralı leyleği gören çocuklar, durumu köy okulunda öğretmenlik yapan Mehmet Tabar ile köy imamı Seyfettin Hamurcu'ya söyledi.

Hamurcu'nun ihbarıyla bölgeye gelen Doğubayazıt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaralı leyleği belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.

Leyleğin elektrik tellerine takılıp düşmesi sonucu yaralandığını tahmin eden Babur, "Çocuklar oyun oynadığı esnada yaralı leyleği görünce köyün imamı ve öğretmenine haber vermiş. Köy imamının da belediyeyi aramasıyla bölgeye geldik. İlk olarak leyleğin tedavisini merkezimizde yaptık. Buradan da inşallah Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne sevkini yapacağız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.