Ağrı

Ahmed-i Hani Türbesi'nde "çorba" ikramı geleneği

15:24 20 Temmuz 2018
Ahmed-i Hani Türbesi'nde "çorba" ikramı geleneği

"Geçtiğimiz yıl restorasyonunu ve çevre düzenlemesini tamamladığımız tarihi türbemiz, gerek yeşil alanları gerekse dinlenme alanlarıyla ziyaretçilerini cezbetmeye devam ediyor. Restorasyonun ardından 2017’de 'Çorba ikramına buyurmaz mısınız?' sloganıyla hayata geçirdiğimiz projeyle de hem büyük İslam mutasavvıfı Ahmed-i Hani Hazretleri'nin maneviyatının izinden gidiyor, hem de ilçe halkımız ve ziyaretçilerimizin tarihle iç içe keyifli bir gün geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Kökleri binlerce yıl öncesine dayanan ve birçok medeniyete beşiklik eden kadim ilçemiz, sosyal sorumluluk projeleriyle desteklenerek, kolektif bir şekilde doğunun kültür ve tarih başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. "

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçtiğimiz yıl görevlendirme yapılan belediye tarafından Ahmed-i Hani Türbesi'nde geleneksel hale getirilen çorba ikramına ilçe halkı ve ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesince, tarihi Ahmed-i Hani Türbesi'nde her hafta Cuma namazından sonra ziyaretçilere çorba ikram ediliyor.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017’de "Çorba ikramına buyurmaz mısınız?" sloganıyla hayata geçirilen projeye ilçe halkı ve misafirlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

2017'nin Nisan ayında maneviyatına uygun bir şekilde restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Ahmed-i Hani Türbesi'ni, ilçedeki diğer tarihi yapılarla birlikte doğunun cazibe merkezi haline getirdiklerini anlatan Akhan, şunları söyledi:

"60 yaşındayım, bu güzelliklere ilk defa şahit oluyorum"

Türbe ziyaretçilerinden Necmiye Uçar ise, doğuda terörle mücadele sonrası sağlanan huzur ortamının bölge turizmine hareketlilik getirdiğini söyledi.

Bölgede yaşanan bu güzel gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Uçar, "Çok gururluyum, kıvançlıyım ve çok mutluyum. Az önce İshak Paşa Sarayı'nda namaz kıldım. Şimdi de türbedeyim. Çok şükür insanlar burada da namaz kılıyor. Türk bayrağı her yerde. Korku yok, güven var, herkes özgürce her istediğini yapabiliyor. 60 yaşındayım, burası benim memleketim. Bu güzelliklere ilk defa şahit oluyorum ve gözyaşlarıyla izliyorum. Bütün bunları yaşanmasına öncülük eden başta Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Doğubayazıt için her şeyini ortaya koyan Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Bey'e çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun." dedi.

Doğubayazıt Şehit Abdurrahim Arvasi İlim ve İrfan Merkezi'nde Kur’an eğitimi alan öğrencilerden Abdurahman Aşan ise, her hafta yapılan çorba ikramından en çok çocukların ve yoksulların faydalandığını, projeyi çok yararlı bulduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.