Ağrı

15 Temmuz Yatılı Kız Kur'an Kursu açıldı

14:04 25 Temmuz 2018
15 Temmuz Yatılı Kız Kur'an Kursu açıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Yatılı Kız Kur'an Kursu hizmete açıldı.

İlçenin Çiftepınar Mahallesi'nde kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle yapılan 15 Temmuz Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun açılışına, Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, Doğubayazıt ile kardeş şehir olan Bursa'nın İnegöl Belediyesi Başkanı Alper Taban ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Ulaş Akhan, açılış sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin bölgede yatırımlar konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söyledi.

Bölge halkı için huzur ve güven ortamının önemine işaret eden Akhan, şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz, bölge genelinde terörü sonlandırmak için güvenlik güçlerimiz vasıtasıyla yürüttüğü operasyonların yanı sıra birbiri ardına hayata geçirdiği yatırımlarla da huzur ve güven ortamını pekiştiriyor. İlçemizde geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Aile Destek Merkezleri, yapımı devam eden Şeyh Muhammed Celali Camisi, Kur'an kursu ve taziye evi yerleşkesi ile açılışını gerçekleştirdiğimiz 15 Temmuz Yatılı Kız Kur'an Kursu bunun en açık örneği."

Hem kaymakamlık, hem belediye olarak ilçeyi modern, manevi eğitim yuvalarıyla donatmaya devam ettiklerini vurgulayan Akhan, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlere bağlı şekilde yetişmesi için çabaladıklarını dile getirdi.

Akhan, terörün yıllarca bölge halkına acılar çektirdiğine dikkati çekerek, "Biz kararlıyız. Ne olursa olsun terör belasını bu topraklardan defedeceğiz. Bölgenin geleceğini maneviyatı güçlü gençler kurtaracak. Tabiri yerindeyse terörün belini manevi eğitim yuvalarında yetişen nesiller kıracak." diye konuştu.

Modern sınıfları, kütüphanesi, bilgisayar odaları, yatakhaneleri ve dinlenme alanlarıyla öne çıkan Kur'an kursu, ilçenin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki öğrencilere de hizmet verecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.