Ağrı

Doğubayazıt'ta sel riskine karşı önlem alınıyor

09:29 07 Ağustos 2018
Doğubayazıt'ta sel riskine karşı önlem alınıyor

Doğubayazıt ilçesinde sel riski taşıyan dereler üzerindeki koruma bandını işgal eden yapılar yıkılarak olası can ve mal kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Doğubayazıt Belediyesince başlatılan çalışmalar kapsamında aşırı yağışlarda su taşkınlarına ve sele neden olabilecek dere yataklarının çevresindeki yapılar boşaltılıyor.

Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla dere yataklarının koruma bandını işgal eden yapılar yıkılarak muhtemel taşkınlar ve sel felaketinde yaşanabilecek zararlar en aza indirilecek.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır ilçenin altyapı sorununa el atılmadığı için her yağış sonrası sel riskiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

İlçe halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla belediye ekiplerinin gece gündüz çalıştığını dile getiren Akhan, şunları söyledi:

"Ekiplerimiz, koruma bandı üzerinde bulunan ev sahiplerine yıkım öncesinde gerekli uyarıları yapıyor. Vatandaş muvafakatiyle yürüttüğümüz çalışmalarla sel riski taşıyan bölgelerimizde muhtemel can ve mal kaybının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bugüne kadar 1 milyon liralık bir maliyetle ilçemizin birçok noktasındaki yağmur suyu hatlarını yeniledik. Yine risk taşıyan bölgelerde ise 4 adet köprünün yanı sıra yeni menfezler inşa ettik. Yağışlar sonrası büyük su birikintilerine yol açan caddelerde ise mazgal yenileme çalışmalarımız devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.