Ağrı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

13:12 28 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

AK Parti Ağrı Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çelebi, mesajında, geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğunun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığına yer verdi.

Mesajında, Meclisin 95 yıl önce "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle Cumhuriyeti ilan ettiğini hatırlatan Çelebi, bu kararla meclisin milletin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı attığını vurguladı.

"Cumhuriyetimizi, 2200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz." diyen Çelebi, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısını gösteren ülkemiz, her alanda sürekli gelişmekte ve güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini, Cumhuriyetine sahip çıktığını tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine, devletine ve Cumhuriyetine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Asla unutmayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve Ağrılı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.