Ağrı

Cumhuriyet 95 yaşında

14:53 29 Ekim 2018
Cumhuriyet 95 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü Patnos ve Eleşkirt ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

Patnos ilçesinde Atatürk Mahallesi Saidi Nursi Caddesi'nde düzenlenen kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Patnos Kaymakamı Ümit Altay ve beraberindeki protokol üyelerinin törene katılanları selamlamasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Altay, konuşmasında cumhuriyetin bir erdemler manzumesi üzerine kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hiçbir olumsuzluğun bizi ümitsizliğe sevk etmemesine müsaade etmeden, birlik, beraberlik ve sevgi içinde memleketimiz için içtenlikle çalışmak ve mücadele etmek gerekiyor. Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, öz güvene ve milli dayanışmaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin modern ve medeni dünyadaki yerini geliştirmek için hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran duygularıyla anıyoruz."

Program, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Ağır Ceza Reisi Ferhat Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Genç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


- Eleşkirt

Eleşkirt ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalara daha sonra Celal Oruç Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda devam edildi.

Program, öğrencilerce hazırlanan Cumhuriyet isimli oratoryo, müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Törene, Eleşkirt Belediye Başkan Vekili Kemal Sarı, Tabur Komutanı Yarbay Murat Alankaya, İlçe Emniyet Amiri Recep Kartal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Destan Saatcılar, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.