Ağrı

Ağrı'da minik kalplere dokunulacak

12:18 21 Aralık 2018
Ağrı'da minik kalplere dokunulacak

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, yaptığı açıklamada, Minik Kalpler Okula Projesi ile bakanlığın zorunlu olmasını planladığı okul öncesi eğitimin kapsandığını ifade etti.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Minik Kalpler Okula ve Hayalimle Okuyorum Hikayemi Yazıyorum projeleriyle, okul öncesi eğitimin kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Bu projeyle okul öncesinin okullaşma oranının arttırılmasının yanı sıra okul öncesi eğitimin kalitesini arttırmayı hedeflediklerini aktaran Tekin, şunları kaydetti:

"Bunun dışında öğretmenlerin hizmet içi eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak ve öğrencilerin etkili öğrenme ortamlarında yaparak, yaşayarak öğrenmelerine fırsat oluşturmak hedeflenmektedir. Öncelikle bilimsel çalışmalar neticesinde oluşturulan eğitim ihtiyacı analizi anket çalışmasıyla okul öncesi öğretmenlerinin hizmet içi eğitim ihtiyaçları tespit edilerek bu ihtiyaçlara yönelik alanında uzman kişilerce eğitim verilmesi planlanmaktadır."

- "Köydeki öğrenciler merkezdekilerle buluşacak"

Tekin, öğrencilerin, hem bireysel ihtiyaçlarının karşılanması hem de araştırma yapma, bilimsel metotları kullanma ve eleştirel düşünme gibi birçok davranışı kazanmaları noktasında okulların yanı sıra okul dışı ortamların da her geçen gün önem kazandığını hatırlattı.

"Ancak köy okullarının doğal yapısından kaynaklanan kısıtlı imkanlar nedeniyle bu bölgelerde yaşayan öğrenciler, hedeflenen kazanımlara ulaşmada sıkıntı yaşamaktadırlar." diyen Tekin, şöyle konuştu:

"Projemizle bu imkanları arttırmayı hedefliyoruz. Alan gezisi kapsamında köydeki öğrencilerin merkezdeki öğrencilerle buluşmaları sağlanarak erken yaşlardan itibaren farklılıklara saygı kavramının kazandırılması, öğrencilerin yardımlaşma, işbirliği, paylaşma, sorumluluk, hoşgörü, duygudaşlık ve etkili iletişim kurabilme becerilerinin gelişimine katkı sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Veli ile iletişim güçlendirilerek öğretmenler aracılığıyla okul öncesinin önemi ve gerekliliği konusunda bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Okul öncesi eğitimin temel eğitim olması hasebiyle bu kademedeki öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem arz etmektedir. Biz bu proje ile okul öncesi eğitimin hem niteliksel hem de nicelik açıdan seviyesinin en üst düzeye ulaşmasını hedefliyoruz."

- "Hayalimle Okuyorum Hikayemi Yazıyorum"

Tekin, okul öncesi eğitimi almakta olan 4-6 yaş arası çocuklara yönelik uygulanan Hayalimle Okuyorum Hikayemi Yazıyorum Projenin ikinci etabının uygulanacağını da belirterek, şunları kaydetti:

"Okul öncesi eğitimde sonuçtan ziyade sürecin önemli olduğu baz alındığında projenin yürütülme aşamasının, öğrencilerin gelişimini olumlu bir şekilde etkilemesi gerekmektedir. Bu doğrultuda etkinliklere çeşitlilik verilerek bireysel farklılardan kaynaklanan öğrenme süreçlerinin olumlu bir şekilde ilerletilmesine dikkat edilmektedir. Öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla ve öğrencilerin aktif katılımıyla yürütülen projenin, okul öncesi eğitime önemli katkılarının olacağı öngörülmüştür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.