Ağrı

Ağrı’da mucize kurtuluş! Çobanlar toprağa gömerek kurtardı

09:07 19 Ağustos 2021 27 Yorum Var
Ağrı’da mucize kurtuluş! Çobanlar toprağa gömerek kurtardı

Ağrı’da 9 yaşındaki Mert Artan kuş yuvasını görmek için tırmandığı elektrik direğinde akıma kapıldı. Öldü sanılan küçük çocuğun imdadına çevredeki çobanlar yetişti.

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Balıklıgöl köyünde yaşayan Mert Artan, 1 Ağustos günü oyun oynarken elektrik direği üzerinde gördüğü kuş yuvasına tırmanmak istedi. Direğe tırmanmaya başladığı sırada elektrik akımına kapılan çocuk dengesini kaybederek direkten düştü.

KAFASI HARİCİNDE HER YERİNİ TOPRAĞA GÖDÜLER 

Çevredekiler hızla olay yerine geldiğinde çocuğun hareketsiz halde olduğunu gördü. Köy halkı çocuğun öldüğünü düşünerek kucaklarında köy meydanına götürürken o sırada çevrede koyun otlatan Yaşar Artan ve Metin Özcan isimli çobanlar çocuğun bir ihtimal ölmediğini düşünerek onu üzerindeki enerjiyi atması için toprağa gömmeye karar verdi. Kafası haricinde toprağa gömülen çocuğun bilinci kısa süre sonra yerine geldi.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri yapılan ilk müdahalenin ardından Mert’i Ambulansla önce Ağrı Devlet Hastanesine ardından Erzurum Şehir Hastanesine sevk etti. Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Ünitesinde 6 gün yoğun bakımda kalan küçük Mert’in serviste tedavisine devam ediliyor. Vücudunda 3. derece yanık izleri ve kırıklar bulunan Mert Artan iyileşeceği günü bekliyor.

 “ÇEVREDEKİLER ÖLDÜ SANMIŞ”

Olay gününü anlatan Baba Mirze Artan, çobanların oğlunu toprağa gömerek kurtardıklarını ifade ederek, “Oğlum direkten düşünce çevredekiler onu öldü sanmış. Olay yerine o sırada gelen çobanlar enerjisini atması için çocuğu toprağa gömmüşler. Çocuk sonra kendine gelmiş. Onlara çok teşekkür ediyorum. Tedavi sürecimiz devam ediyor” dedi.

Küçük Mert ise kuşları görmek için çıktığını, sonrasını hatırlamadığını belirterek kendisini kurtaran çobanlara teşekkür etti.

 

YORUMLAR

27 Yorum Var
  • Kaskai 2 yıl önce Şikayet Et
    Çobanlık çok kutsal bir meslek unutmayın kainatın efendisi sav lem efendimiz hz Muhammet Mustafa da koyunlara sahib çıkmıştır
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dr. 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik çarpması kalpte hasara ve ölüme yol açabiliyor. Bu yüzden çarpılan herkes, kendine gelse bile, tepen tırnağa tetkik edilmeli.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    valahi helal olsun çok çok güzel haber....
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara şimdi ÇOBAN dersin he mi...Keşke o kadar akıllı ve bilge çoban olabilseydim..
    Cevapla
  • Hülya 2 yıl önce Şikayet Et
    Okumamak cahillik değil beyin bilgide zengin oldumu okumasanda birşeyleri başarıyorsun çocuğu toprağa gömerek çok iyi etmişler beyfendilere saygılar allah razı olsun
    Cevapla
  • Hasan Çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    Okumamak değil araştırmamak cahillik her duyduğunu doğu kabul etmek cahillik
  • isa 2 yıl önce Şikayet Et
    Çobanlar kinin okumakla alakası yok. TECRÜBE. Mutlaka daha önceden görmüş-duymuş yada bir yerlerde okumuştur.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.