Ağrı

Kurbağa avcılarına dudak uçuklatan ceza

10:24 19 Ekim 2023 11 Yorum Var
Kurbağa avcılarına dudak uçuklatan ceza

Ağrı’da, kaçak olarak kurbağa avcılığı yapan ve salep soğanı toplayan 6 şahsa 1 milyon 465 bin 890 Türk Lirası para cezası kesildi.

Konuya ilişkin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; “Ağrı İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından, Temmuz-Ekim 2023 döneminde, Biyokaçakçılık ile mücadele kapsamında, 2872 Sayılı Çevre Kanununa muhalefet suçundan 3 olaya müdahale edilerek 6 şahsa 1.465,890 TL idari yaptırım uygulanmış olup; olaylarda 218 kilo canlı kurbağa, 27 adet kasa ve 5,556 kilo Salep soğanı ele geçirilerek Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir. Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca çevrenin korunması ve kaçakçılık olaylarına yönelik yapılan çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ekosisteme zararı evet. toplanmasıda suc tamam. fakat sair suç teskil eden cezalara nisbeten bu oran nedir? adalet bu olamaz.
    Cevapla
  • Misafir1 6 ay önce Şikayet Et
    Para cezasi odemezler. Bosa yaziliyor. Hapis olmasi lazim. Oda en az 10 sene ve iyi hal gibi indirimlerde olmamasi lazim. Yatacak hapisi yani.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • sevgi 6 ay önce Şikayet Et
    depremde binalar yıkılıyor insanlar ölüyor . suçlu bulunmuyor. mühendis mimar, belediye yetkilisi hiç kimse ceza almıyor. kurbağa tutmuş milyon TL ceza. orantısız. suç ve cez arasında bir orantı olmalıdır. hukuk kuralı.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Hah işte bak ceza böyle olur. Fakat borsada vurgun yapanlara, market ve araç bayileine de usulsüzlüklerinde daha doğrusu hırsızlıkllarında da ona göre ceza verin ki bir mantığı olsun..
    Cevapla
  • oflu 6 ay önce Şikayet Et
    böyle ceza mı olur yahu. adamları gölün kenarında assaydınız bari.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.