Ağrı

Ağrı Dağı'nda kaybolan Sevim Yılmaz'dan 3 ay 20 gün sonra acı haber

14:55 12 Temmuz 2026 1 Yorum Var
Ağrı Dağı'nda kaybolan Sevim Yılmaz'dan 3 ay 20 gün sonra acı haber

Ağrı Dağı'nda zirve tırmanışı sırasında kaybolan Sevim Yılmaz'ın (58) cansız bedenine arama çalışmalarının başlamasının ardından 3 ay 20 gün sonra ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, Doğubayazıt ilçesindeki Ağrı Dağı'nda 22 Mart Pazar günü zirve tırmanışı yapan bir gruptan ayrılan Sevim Yılmaz'dan haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İlk ihbarda, Ağrı Dağı'nın yaklaşık 4 bin 700 metre rakımında bulunan bir grup dağcının mahsur kaldığı ve hipotermi riski altında olduğu bildirildi.

Bunun üzerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE ve İl Özel İdaresi ekiplerinden oluşan 19 personel, 5 araç ve 2 iş makinesi bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin ilk incelemesinde, rehber eşliğinde tırmanış gerçekleştiren 5 kişilik gruptaki 4 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

İzmir'de 8 gündür kayıp olarak aranan adamdan acı haber İzmir'de 8 gündür kayıp olarak aranan adamdan acı haber

17 yaşındaki Ceren, 11 gündür kayıp 17 yaşındaki Ceren, 11 gündür kayıp

Mektup bırakıp sırra kadem bastı! 16 yaşındaki Hacer kayıp Mektup bırakıp sırra kadem bastı! 16 yaşındaki Hacer kayıp

Hastalığı kabus oldu! Ayakları var ama ilk kez 51 yaşında ayakkabı giydiHastalığı kabus oldu! Ayakları var ama ilk kez 51 yaşında ayakkabı giydi

Elazığ'da vahim iddia! Down sendromlu Muhammed'e şiddet Elazığ'da vahim iddia! Down sendromlu Muhammed'e şiddet

Bu yöntemle 'bomba yok' yanıtı almış! Sahilde İHA bulan vatandaş konuştuBu yöntemle "bomba yok" yanıtı almış! Sahilde İHA bulan vatandaş konuştu

DÖNÜŞ YOLUNDA KAYBOLDU

Dağcılar güvenli bölgeye indirilirken, daha düşük rakımdaki kamp alanına dönmek üzere gruptan ayrılan Sevim Yılmaz'ın kampa ulaşmadığı tespit edildi.

Bunun üzerine 23 Mart sabahı arama çalışmaları Yılmaz'ın bulunmasına yönelik genişletildi.

AFAD ve JAK ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalara jandarmaya ait keşif uçağı, emniyete ait insansız hava araçları (İHA), dronlar ile profesyonel dağcılardan oluşan ekipler de destek verdi. Çalışmalarda toplam 52 personel, 11 araç, 3 iş makinesi, 1 jandarma keşif uçağı, 2 İHA ve 3 dron görev yaptı.

 Sevim Yılmaz (58)

3 AY 20 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU 

Olumsuz hava ile zorlu arazi şartlarına rağmen sürdürülen arama faaliyetleri kapsamında, kayboluşunun üzerinden 3 ay 20 gün geçmesinin ardından bir İHA tarafından elbise ve insan bedeni tespit edildi.

Bölgeye sevk edilen ekipler, yapılan incelemede cansız bedene ulaştı.

Cesedin bulunduğu noktadan alınarak Ağrı Dağı'ndan indirilmesi için çalışma başlatıldı.

KESİN ÖLÜM NDENİ OTOPSİ SONRASI ÖĞRENİLECEK 

Bulunan cesedin kimliğinin kesin olarak belirlenebilmesi amacıyla DNA incelemesi yapılacağı, test sonuçlarının ardından cesedin Sevim Yılmaz'a ait olup olmadığının netlik kazanacağı öğrenildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • BJK(76)IĞDIR-FK 51 dakika önce Şikayet Et
    Yaw ne işiniz var ağrı dağında çamlıca tepesi neyinize yetmiyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.