Aksaray

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

15:26 23 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

Aksaray'daki sivil toplum kuruluşları, Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yapılan saldırıları kınadı

Aksaray'da 70 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu STK Platformu üyeleri, Suriye'de rejim güçlerinin Türkmen bölgelerine yaptığı saldırıları kınadı.

 Aksaray STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, kent meydanında toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerinin yanlız olmadıklarını söyledi. 

"Bayır Bucak Türkmenleri canımızdır, kanımızdır" diyen Dağdaş, şöyle konuştu:

"Küfür tek millet olmuş yine masum insanları katlediyor. Osmanlıdan sonra Suriye'de kalan Bayır Bucak Türmen kardeşlerimize yapılan bu acımasız saldırılar karşısında Rusya'yı, İran'ı ve tabiiki Esed rejimini şiddetle kınıyoruz. Onları Allah'ın adaletine havale ediyoruz. Yıllar boyunca terör ve hainler yüzünden maddi manevi zararar uğramasaydık, şimdi çok daha güçlü, bölgesinde ve hatta dünya genelinde gücünden çekinilen bir ülke olmuştuk. Çok geç kalmış değiliz. Milletçe milli menfaatler söz konusu olduğunda dayanışma ruhuyla, tekrar özlenen sözü ve gücü dünyanın her yerinde hissedilen bir ülke olabiliriz. Yaşananlar karşısında sabrımızın sınandığını biliyor, devletimizin her türlü tedbiri alacağına inanyıor, bu konuda atacağı her adımda desteğimizin tam olduğunun bilinmesini istiyoruz."

Aksaray'da Bayır Bucak Türkmenler için gıda ve kışlık ihtiyaçlar için kampanya başlattıklarını ifade eden Dağdaş, yapılacak yardımların Aksaray'da faaliyet gösteren yardım dernekleri aracılığı ile toplanacağını ve Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacağını belirtti. 

Yapılan açıklamanın ardından dua eden STK temsilcileri daha sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.