Aksaray

Aksaray'da değerlendirme ve istişare toplantısı

17:07 04 Ocak 2016
Aksaray'da değerlendirme ve istişare toplantısı

Aksaray'da, şehrin ve kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı'nın ev sahipliğini yaptığı toplantıya, Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın eşi Zehra Aslan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt, Aşkın Sırrı Somuncu Baba filminin sanat yönetmeni Çiğdem Sonkurt ile avukatlar, mimarlar, gazeteciler, eczacılar, makine mühendisler, inşaat mühendisleri ve çeşitli meslek gruplarına mensup çok sayıda kadın davetli katıldı.

Başkan Yazgı, yaptığı konuşmada, kadınların görüş ve önerilerine önem verdiklerini söyledi.

Amaçlarının Aksaray'ın tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirten Yazgı, "Aksaray’ın en büyük sıkıntısı marka değerini ortaya koyup, bu marka değeri üzerinden yürüyebilmekti. Bu noktada çalışmalarımıza ilk başladığımız andan itibaren dedik ki; bizler için manevi önemi ve marka değeri olan Somuncu Baba hazretlerinin tanıtımını gerçekleştirelim ki onun üzerinden Aksaray’ımızı tanıtalım, onun üzerinden diğer illerden farkındalığımızı, farklılığımızı belirtelim dedik. Bu konuda bir düşüncemiz ve çalışmamız oldu. Somuncu Baba hazretlerinin hayatını filme çekme konusunda bir çalışma başlattık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından davetliler, Aksaray'ın ve Somuncu Baba'nın tanıtımı için neler yapılabileceği konusundaki görüş ve önerilerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.