Aksaray

Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava

11:58 11 Ocak 2016
Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili görülen davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirterek, "Katillerden ve katillere bu işi azmettirenlerden mutlaka ama mutlaka bunun hesabını soracağız" dedi.

Hakverdi, güvenlik gerekçesiyle Aksaray'a nakledilen dava öncesi, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın güvenlik gerekçesiyle Ankara'dan Aksaray'a alındığını anımsattı.

Başkentte tarafların zarar göreceği gerekçesiyle davanın Aksaray'a taşınmasının, kendilerinin zekası ile alay edilmesi olarak gördüklerini ifade eden Hakverdi, "Bizler işin esasını biliyoruz. Dava, 'zarar görenler takip edilmesin, bir süre sonra peşi bırakılsın ve bu işi yapanlar da daha az bir ceza ile mümkünse cezasız bir şekilde kurtarılsın' diye bu dava Aksaray'a taşındı. Ancak şunun bilinmesini istiyorum. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Katillerden ve katillere bu işi azmettirenlerden mutlaka ama mutlaka bunun hesabını soracağız. Türkiye'nin en ücra köşesine taşısalar bile bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ise davanın güvenlik gerekçesiyle Ankara'dan Aksaray'a taşınmasının tartışmalı bir durum olduğunu savundu.

Ankara'da davaların kalabalık kitlelerle takip edildiğini anımsatan Sarıhan, "Buradaki duruşma salonunun yetersiz olduğunu diğer meslektaş arkadaşlarımızdan öğrendik. Kamuoyunun dikkatinin çok yoğun olduğu bir davanın en geniş salonda sürdürülmesi gerekir. Bu soğukta farklı yerlerden buraya gelmiş arkadaşlarımızın kapıda bekletilmelerini de en azından vicdana aykırı bir durum olarak görüyorum" dedi.

Sarıhan, davanın bundan sonraki aşamalarının hukuka daha uygun şekilde gerçekleşmesi temennisinde bulunarak, "Bizler bu davada çok şeyler yaşadık. Sanığın peruklarla ve gözlüklerle gelmesine kadar, sanığın kişiliğinin gizlenmesine kadar... Umarım bundan sonra gizli olmayan, açık olan bir yargılanmayla gerçek adalet sağlanır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından milletvekilleri ile Ethem Sarısülük'ün yakınları adliyeye girdi. Adliye önüne toplanan bir grup ise "hainlere hesap soracağız" şeklinde sloganlar attı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.