Aksaray

"Somuncu Baba" filminin yönetmeni Kızbaz:

14:53 25 Şubat 2016
"Somuncu Baba" filminin yönetmeni Kızbaz:

Somuncu Baba filminin yönetmen ve yapımcısı Kürşat Kızbaz, 1 Nisan'da vizyona girecek olan Somuncu Baba filminin sinema tarihinin en büyük bütçeli "tasavvuf filmi" olduğunu söyledi.

Aksaray Belediyesi'den yapılan yazılı açıklamada, Aksaray'ın tanıtımı için büyük önem taşıyan "Somuncu Baba Aşkın Sırrı" filminin vizyona gireceği 1 Nisan'dan önce İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlendiği belirtildi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, toplantıda, bu filmdeki en önemli amaçlarının manevi bir önderin değerlerini aktarmak olduğunu vurgulayarak, "Belediye başkanlığına iki sene önce başladım. Başladığım ilk sene Kürşat Kızbaz'la tanışma fırsatımız oldu. Projenin ilk adımlarını geç saatlere kadar çalışarak, Aksaray'daki birçok mekanı beraber gezerek attık" ifadelerini kullandı.

Filmin yönetmen ve yapımcısı Kürşat Kızbaz da, Aksaray'ın en güzel, en sinematografik mekanlarını filmde kullanıldığını dile getirerek, projenin yaklaşık 2 yıl önce Yunus Emre filmim vizyondayken Aksaray Belediye Başkanı sayın Yazgı'yla tanışmasıyla ortaya çıktığını anımsattı.

Toplumsal değerlerin bütün dünyaya sinema vasıtasıyla aktarılabileceğinin altını çizen Kızbaz, şunları kaydetti:

"Sinema tarihinin en büyük bütçeli tasavvuf filmini yapmış bulunmaktayız. Hayatım boyunca beni çok mutlu edecek dev oyuncu kadrosu da bu filme değer kattı. Birçoğuyla öğrencilik yıllarında çalışmayı hayal ederdim. Bu güzel oyuncu kadrosuyla çıktığım yolculuk, benim için başlı başına bir film."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.