Aksaray

"Askıda Ekmek" projesi değerlendirme toplantısı

16:17 16 Mart 2016
"Askıda Ekmek" projesi değerlendirme toplantısı

Vali Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı'nın öncülüğünde kısa bir süre önce başlatılan "Askıda Ekmek" kampanyası için değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklının başı çektiği, Aksaray Kadın Platformu ve Hanımeller Kadın Grubu dernek üyelerinin yaklaşık 1 ay önce başlattığı ihtiyaç sahipleri için "Askıda Ekmek" kampanyasına Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy ile Şoförler Odası Başkanı Veysel Öztürk destek vermişti.

Somuncu Baba Külliyesi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında, projenin yaklaşık 1 aydır sürdüğünü dile getiren Ataklı, "Bunun gidişatı noktasında hem fırıncı arkadaşlarımızdan bilgi alalım istedik hem de proje kapsamında bir aksaklık olup olmadığını öğrenmek istedik. Bu projeyi olabildiğince gündemde tutmak istiyoruz" dedi.

Ataklı, Aksaray'da çok fazla hayırseverin bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Hayırsever denilince maddi durumu iyi insanlar düşünülüyor. Sanki sadece onlar hayır yapar gibi ama öyle değil. Bu askıda ekmek projesi ile ilgili 1 lirası olanda 5 lirası olanda hayırda bulunuyor. Fırına giden kişi, aldığı ekmek kadar yada dilediği kadar ekmeği askıya koyuyor. O vatandaşımız, hayırda bulunmuş oluyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu proje kapsamında hayırsever sayısı 10'dan 100'e çıksın. 100'ken bine çıksın. Belki yapılan bu yardımlar küçük bir yardım olabilir ama insanlık için büyük yardımlar. Çünkü iyilik bulaşıcıdır. İyilik dalga dalga yayılır. Her iyiliğe bulaşan kişi, o iyilikten kendisini alamaz. O iyiliği devam ettirir. Bugün askıda ekmek projesine bir lira koyan o gün yattığı zaman çok daha huzurlu yatacak. Çünkü hiç tanımadığı ihtiyaç sahibi bir kişinin evindeki sofrasına kendi ekmeği gidecek. Gerçekten çok önemli. İnsanda yarattığı duygu açısından çok önemli. Bir iyilik yaptık bir mağdur ve mazlumun duasını aldıysak o duanın artık Allah katında kabul olmaması mümkün değildir. Bu vesile ile yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Toplantıya, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın eşi Hasibe Yazgı, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve kadın platformu üyeleri ile kampanyaya destek olan fırın sahipleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.