Aksaray

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun geçici kapatılması

23:31 23 Mart 2016
Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun geçici kapatılması

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun kapatılmasına gerekçe gösterilen asılsız ihbarı yaptığı belirlenen kişi, Aksaray'da gözaltına alındı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, toplumun huzurunu bozmak ve halkı tedirgin etmek amacıyla kamu, kurum ve kuruluşlarına asılsız ihbar ile sosyal medyada maksatlı haberlerin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aksaray'da ikamet eden Kamil K. (41), Belçika Konsolosluğunu arayarak Belçika'da meydana gelen terör eylemi ile ilgili eylemi gerçekleştiren kişilerin Fransa'da yaşayan 5 Türk vatandaşı olduğunu düşündüğünü belirterek ihbarda bulundu. Bu asılsız ihbarın tespit edilmesi üzerine Kamil K, Aksaray'da yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında adli soruşturma başlatılmıştır. Halkımız yetkili makamların dışındaki bilgilere itibar etmemeli. Görevlilerimiz, halkın huzuru ve güveni için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir."

Gözaltında bulunan Kamil K'nın, işlemlerinin tamamlanarak yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Aksaray'da ikamet eden Kamil K'nın, yaptığı asılsız ihbar üzerine bugün geçici olarak kapatılmış, yapılan çalışma sonucunda Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'na yönelik hiçbir tehdidin bulunmadığı ve bunun da ilgili makamlara iletildiği belirtilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.