Aksaray

Belediye Başkanı Yazgı'nın Çinli misafirleri

15:37 05 Nisan 2016
Belediye Başkanı Yazgı'nın Çinli misafirleri

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesin'de çalışan Yutai Petroleum & Gas Engineering şirketinin Çinli yöneticisi Xianbiao Zhao ile beraberindeki heyet Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı makamında ziyaret etti.

Çinli yönetici Zhao, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama tesisisin uluslararası arenada örnek gösterileceğini ve güçlenen Türkiye'nin bu tür mühendislik projelerle dünya ülkeleri arasında prestij kazanacağını söyledi.

Belediye Başkanı Yazgı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Aksaray sınırları içinde yapılmakta olan bu projenin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Depolanacak doğalgazın Türkiye'nin ihtiyacına cevap verecek nitelikte olmasının projenin ne denli önemli ve büyük olduğunu gösterdiğini ifade eden Yazgı, "Tuz Gölü içerisinde yüz metrelerce hatta bin metrelerin altında açılacak suni kuyularda doğalgaz depolanacak olması ve ihtiyaç halinde tüm ülkemize yetecek gazı burada tutuyor olmamız bizim için çok önemli. Ayrıca bu denli büyük bir projenin ilimizde yürütülüyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır" dedi.

Konuşmanın ardından Zhao ve Yazgı, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.