Aksaray

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı

15:50 08 Nisan 2016
Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı

Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yılı dolayısıyla Aksaray'da tören düzenlendi.

Tören, kent meydanında Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve Aksaray Polis Eğitim Merkezi Müdürü Doğan Cangül'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli polislerin 171 yıldır üstün başarı ve çalışma azmiyle toplumun huzur ve refahını sağlamaya çalıştığını söyledi.

Suça ve suçluya karşı mücadelede emniyet güçlerinin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarının hayati önem taşıdığını belirten Ataklı, "Son dönemde emniyet güçlerimiz arasındaki uyum ve iş birliği sayesinde suç ve suçluya karşı büyük darbeler vurulmuştur." dedi.

Aslan ise polislerin teşkilat olarak kamu düzenini koruyarak vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak için kutsal bir görev üstlendiğini vurguladı.

Polislerin her türlü saldırıya karşı kararlılıkla göğsünü siper etmeye devam ettiğini dile getiren Aslan, "Devletimizin kudretini sınamaya çalışan her türlü terör örgütü hak ettikleri cezayı almaktadır, alacaktır. Terör mutlaka bitirilecektir. Devletimizin enerjisini alan hukuksuz yapılarla mücadelemiz kararlılıkla ve kesintisiz devam edecektir" diye konuştu.

Tören, Aksaray Müftüsü Cemaleddin Bal'ın yaptığı duanın ardından sone erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.