Aksaray

Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile

12:26 29 Nisan 2016
Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile

Suriye'deki iç savaştan 3 yıl önce kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Said ailesi, Aksaray'a vardı.

Eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe ile Aksaray Belediyesine gelen Mülhem el Said, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut ile görüştü.

Mülhem el Said, burada yaptığı açıklamada, Ankara'ya ulaşmak için çıktıkları yolda Türk Bayrağını taşımanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Gittikleri illerde valilik ve belediyeleri ziyaret ettiklerini dile getiren Mülhem el Said, şunları belirtti:

"Amacımız, valiler ve belediye başkanlarına Suriyeli mültecilere yardımlarından dolayı teşekkür etmektir. En yakın zamanda inşallah Ankara'ya gideceğiz. Orada Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür edeceğiz. Teşekkürü kendi adımıza değil, gezdiğimiz illerdeki birçok Suriyeli aile adına iletiyoruz. Onlardan birer teşekkür kartı istedik. Bunları da inşallah Cumhurbaşkanımıza vereceğiz."

Canbulut da Suriyelilerin mutluluğunun kendilerinin de mutluluğu olduğunu belirterek, "Tek ekmeğimiz de olsa her zaman bunu paylaşmaya hazırız' dedi.

Suriyelilerin Türkiye'nin misafiri olduğunu vurgulayan Canbulut, "Huzurunuzda biz de Suriyeli kardeşlerimize teşekkür ediyor, yardımlarımızın devam edeceğini belirtmek istiyorum. Sizi gördüğümüzde kardeşlerimizi görmüş gibi oluyoruz. Müslümanlar kardeştir. İnşallah kardeşliğimiz daim olur." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Canbulut, Mülhem el Said'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vermek istediği anı defterini imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.