Aksaray

Aksaray kapalı pazar yerinin açılışı yapıldı

12:58 13 Haziran 2016
Aksaray kapalı pazar yerinin açılışı yapıldı

Aksaray'da çatısına yerleştirilen 4 bin 250 güneş paneli ile 1 megawatt elektrik enerjisi üretecek Modern Kapalı Salı Pazarı, törenle hizmete açıldı.

Aksaray Belediyesi, eski ve çirkin bir görünümü olan mevcut pazar yerini yıktırıp, yerine vatandaşların rahat alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla daha modern bir Salı Pazarı inşa etti.

Yeni pazar alanının açılışı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı.

Modern Kapalı Salı Pazarı’nın açılış töreninde konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 13 bin 780 metrekare alan üzerine kurulan Modern Kapalı Salı Pazarının çatısına yerleştirilen 4 bin 250 güneş paneli ile 1 megawatt elektrik enerjisi üreteceğini belirtti.

Burada üretilen elektrik enerjisini hem kullanacaklarını hem de gerekli yerlere satışını yapacaklarını belirten Yazgı, "Ayrıca pazarda zabıta noktası da hizmet verecek. Alanın kırsal terminal ve otopark olarak kullanılması yönünde de bir çalışma başlatacağız. Pazar alanına yaklaşık 500 esnafımızın kura sistemi ile yerleşimini de yaptık. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilecekleri alanda ilk pazar yarın kurulacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.