Aksaray

Şehitliklerde buruk bayram

10:28 05 Temmuz 2016
Şehitliklerde buruk bayram

Aksaray Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Şehitlerin mezarlarını temizleyip sulayan vatandaşlar, bir bayramı daha onlarsız geçirmenin hüznünü yaşadı.

Terör saldırılarında yakınları şehit olan Aksaraylılar ve vatandaşlar Ramazan Bayramı'nın ilk gününde şehitliği ziyaret etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2006 yılında askeri birliğe teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Orhan Koçak’ın babası, Aksaray Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, yine buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Her bayram olduğu gibi bu bayram da ilk işinin oğlunu ziyaret etmek olduğunu aktaran Koçak, "Bugün şehitlerimizin geride bıraktığı emanetleri olan şehit ailelerimiz, buruk bir bayramı daha yaşıyor. Herkes bayram yapar ama haliyle bizimki tam bayram değil. Canımızın bir parçası olan, vatanı için canını veren şehitlerimiz buradalar. Bizim bayramlarda ilk işimiz bu olur. Burayı ziyaret ederiz. Buruk bir bayram bizim için. Tüm şehit yakınlarımızın ve vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Terörsüz ve şehit vermediğimiz bir bayram diliyorum" diye konuştu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında 2011 yılında şehit olan Piyade Çavuş Yavuz Çoban’ın annesi Dürdane Çoban ise sabah uyanır uyanmaz oğlu ile bayramlaşmak için şehitliğe geldiğini belirterek, "Sabah uyanır uyanmaz ilk işim oğlumu ziyaret etmek oldu. Her zaman, özellikle her bayram oğlumun yanına geliyoruz. Bayramlarda oğlum yanımda olmadığı için daha çok üzülüyorum. Acı bizim acımız" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.