Aksaray

Şehit Ömer Halisdemir'in adı Aksaray'da ölümsüzleşti

11:30 22 Eylül 2016
Şehit Ömer Halisdemir'in adı Aksaray'da ölümsüzleşti

Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığının FETÖ terör örgütü tarafından ele geçirilmesini engelleyen şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin spor salonuna verildi.

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hızır Faruk Maraşlıoğlu, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığının FETÖ tarafından ele geçirilmesini engelleyen kahraman şehit Ömer Halisdemir'in adının, yetkili makamlardan izin alınarak, okul bünyesindeki spor salonuna verildiğini belirtti.

Şehit Halisdemir'in, gösterdiği kahramanlıkla ülke tarihinin seyrini değiştirdiği ve milletin gönlünde taht kurduğunu vurgulayan Maraşlıoğlu, "Şanlı tarihimize yeni bir sayfa açan şehidimiz Ömer Halisdemir, gençliğin kahramanlık timsali olarak gelecek nesillere vatanseverliğini, cesaretini ve adını miras bırakmıştır. Bu miras, Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan ve okuyacak olan gençlerimize emanet edilmiştir." diye ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.