Aksaray

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

00:26 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aksaray'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gaziler, vatandaşlarla bir araya gelerek o gece yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'ndaki program, sela okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Gazi Aydın Boz, programda yaptığı konuşmada, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine evden çıkarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne geldiğini söyledi.

Eşinin o günlerde 7 aylık hamile olduğunu, çocuğuna bir şey olmasından korktuğu için helallik dahi almadığını dile getiren Boz, şöyle konuştu:

"Biz o gün vatan müdafaası için oradaydık. Allah bir daha o günleri bu millete yaşatmasın. Bazıları o gün yaşadıklarımıza 'kontrollü darbe' diyor. Bizi o silah, mermilerden ziyade bu söylem üzdü. Biz kontrollü darbeye inanmıyoruz, öyle bir şey yok. Çünkü o hainler bile bile halkımızı öldürmeye geldiler. Bunlar vatansızdır. O gece benim elimdeki bayrağı vurdular. Bayrakta iki delik oluştu. Ben onların isimlerini dahi anmak istemiyorum. Allah milletimizin birliğini beraberliğini her zaman daim eylesin." diye konuştu.

- "Kızım kurşun seslerini duyunca ağladı"

Genelkurmay Başkanlığı önündeki saldırıda bacağından yaralanan Mesut Tatlıdede ise darbe girişimini öğrendiği anda sokağa çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"O gece Genelkurmay Başkanlığı önüne geldiğimde 13 yaşındaki kızım beni aradı. Bana 'Baba ne olur gel' dedi. Ben de, 'Kızım ölmek var, dönmek yok' dedim. O kurşun seslerini duyunca ağladı. Kızımla helalleştim ve daha sonra telefonu kapattım. O gece yanımdakilerle beraber Genelkurmay Başkanlığı önündeki demirleri yıktık ve içeri girdik. Daha sonra dinleneyim derken pencereden bir FETÖ'cü alçak komutan bana ateş etti ve bacağımdan yaraladı. Kanı görünce Allah'a şükrettim ve dedim ki 'Kan aksın, bu bayrağımızın kanı' dedim. Daha sonra oradaki arkadaşlar beni hastaneye taşıdı. Allah bir daha öyle günleri bize yaşatmasın, çok kötü bir geceydi."

Tatlıdede, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda açılan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezerken tesadüfen kendisinin bir tankın önünde bulunduğu fotoğrafı gördüğünü ve çok duygulandığını dile getirerek, fotoğrafın kendisine verilmesi isteğinde bulundu.

Daha sonra sahneye çıkan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, fotoğrafı Tatlıdede'ye hediye etti.

Konuşmaların ardından gazilere plaket takdim edildi.

Programa, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, 15 Temmuz gazileri Ali Yılmaz, Süleyman Koç ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.