Aksaray

Aşık Molla Konferans Salonu açıldı

09:08 17 Ekim 2019
Aşık Molla Konferans Salonu açıldı

Aksaraylı şair ve ozanımız Merhum Mehmet Akça’nın (Aşık Molla) adının Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonuna verilmesi nedeniyle düzenlenen tören Vali Ali Mantı katılımıyla gerçekleşti.

Aksaray Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Fuat Anık, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, 2019 Yılı Aşık Molla Kutlama Heyeti Başkanı Abdulkadir Ay, Akça’nın eşi Güllü kızı Nazmiye Akça, öğretmenler ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katıldı. Tören Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi Aşık Molla Konferans Salonu açılışı ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören devamında Merhum Mehmet Akça (Aşık Molla) ile ilgili kısa belgesel gösterimi yapıldı. Akça tarafından yazılan ve TRT repertuarına şarkı olarak kaydedilen eserler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirildi.

Tören de ayrıca Aksaraylı şair ve ozanımız Merhum Mehmet Akça (Aşık Molla) için düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören Aşık Molla şiir yarışmasında 1. Olan 15 Temmuz Ortaokulu öğrencisi Nazmi Kozan, 2. Piri Mehmet Paşa Ortaokulu öğrencisi Nisanur Eroğlu, 3. Özel ak İrfan Ortaokulu öğrencisi İsmet Uğur Doğan, Mansiyon ödülü Armutlu Ortaokulu öğrencisi Yezdağ Uslu’ya Yine Aşık Molla Kompozisyon yarışmasında 1. Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Büşra Ata, 2. Osman Gazi Anadolu Lisesi Öğrencisi Kiraz Canbulut, 3. Aksaray Merkez Anadolu Lisesi Öğrencisi Candan Kaya, Mansiyon ödülü ise Şehit Ali Er Anadolu Lisesi öğrencisi Nur Cavlak’a ödülleri ve plaketlerinin Vali Ali Mantı tarafından verilmesiyle sona erdi. Aksaray Valisi Ali Mantı Akça’nın eşi Güllü kızı Nazmiye Akça ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Okul öğrencileri ile görüşen Vali Ali Mantı açılışı yapılan salonun hayırlı olması dileğinde bulunarak Aksaray’da 2019 Yılı Aşık Molla yılı Kutlama Heyeti Başkanı Abdulkadir Ay ve katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.