Aksaray

Aksaray lavanta kokacak!

09:40 06 Ocak 2021
Aksaray lavanta kokacak!

Aksaray Belediyesi, Aksaray’da alternatif ürün sunmak ve vatandaşların hoş vakit geçirebileceği alanlar oluşturabilmek amacıyla 20 dönüm araziye pilot uygulama olarak lavanta dikti. Üretimin başarılı olması durumunda çiftçiler lavanta üretimi için teşvik edilecek.

Mülkiyeti Aksaray Belediyesi’ne ait yaklaşık 20 dönümlük arazide, tıp ve kozmetik sektöründe ciddi bir pazara sahip olan lavanta bitkisi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından dikildi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 20 dönüm arazi üzerine dikilmiş 18 Bin lavanta fidesini yerinde inceledi. Proje ile ilgilenmesi üzerine görevlendirdiği yetkililerden bitkinin üretim süreci ve hasat dönemine ilişkin bilgi aldı.

Yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;       

‘’Şehrimiz Ülkemizde ve bölgemizde tarımda önde geliyor. Bizlerde şehrimizin potansiyellerini ortaya çıkartmak adına alternatif bir bitkiyi toprakla buluşturduk. 20 dönüm arazi üzerine 18 Bin adet lavanta fidanı diktik. Lavanta bahçemizdeki fidanlarımız yetiştiğinde vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir mekân haline gelecek elde edilen ürünler belediyemize ek gelir getirmiş olacak. Burada yetiştireceğimiz bitkilerden ekonomik açıdan verim almamız durumunda, yöre üreticisine de örnek oluşturacağımızı düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.