Aksaray

Yunus Emre için Hasandağı tırmanışı yapıldı

08:49 08 Şubat 2021
Yunus Emre için Hasandağı tırmanışı yapıldı

2021 yılı Yunus Emre'nin 700. Vuslat yılı olması münasebetiyle Hasandağı Zirvesi tırmanışı yapıldı. Aksaray'dan 2 gurup Ankara'dan bir gurup ve İstanbul'dan gelen Radyo 7 ekibi ve fenomenlerin olduğu ekip Hasandağında zirveye tırmandılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bir genelgeyle 700. Vuslat yılı dolaysıyla UNESCO tarafından kabul edilen 2021 yılının Yunus Emre anma yılı olması münasebetiyle gerekli makamlara talimat verilmişti Yunus Emre için çeşitli etkinlikler yapılacak Anadolu’nun Türk – İslam kültürlerinin birleşmesini sağlayacak olan oldukça önemli isimlerden biri olan Yunus Emre Aksaray'a bağlı Ortaköy ilçesi Sarı Karaman da bulunan mezarı başında her yıl yapılan törenlerle anılıyordu.

Türkçe şiirin öncüsü olan, halk şairi ve tasavvuf şairi olan Yunus Emre'nin yıl boyu Dünyada anılacak olması Aksaray'da sevinçle karşılandı Yeşil Doğa Derneğinin çağrısı üzerine 2021 yılı Yunus Emre'nin 700. Vuslat yılı olması münasebetiyle Hasandağı Zirvesi tırmanışı yapıldı. Aksaray'dan 2 gurup Ankara'dan bir gurup ve İstanbul'dan gelen Radyo 7 ekibi ve fenomenlerin olduğu ekip Hasandağında zirveye tırmandılar. cumartesi günü Hasandağı eteklerinde bulunan karbeyaz oteli önünde kamp kuran dağcılar gece saat 03.30 da tırmanışa geçtiler pazar günü saat 11 de zirve yaptıktan sonra geri dönüşle proğramı tamamladılar. Aksaray Fm Radyosu kardeş radyo olarak gördüğü Radyo 7 ekibinin zirveye dahil olmasını memnuniyetle karşılayarak radyo frekansından Aksaray kamuoyuna duyurdu bu sevgiye Radyo 7 fenomeni Dj Umut Öztürk "Aksaray çok güzel Memleket, Hasandağı Muhteşem, Doğa harika" paylaşımında bulunarak karşılık verdi Dağcılar çıkan fırtınaya rağmen çok güzel bir tırmanış gerçekleştirdiklerini belirterek Yunus Emre için her mevsim yapılacak zirve davetine katılım sağlayacaklarını belirttiler

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.