Aksaray

Aksaray'da okulda telefonsuz dersteyim projesi

15:37 15 Mart 2021
Aksaray'da okulda telefonsuz dersteyim projesi

Ders motivasyonunda olumsuz etkilere neden olduğu gerekçesiyle öğrencilerin cep telefonları, okula geldiklerinde kendi dolaplarına koyarak kilitlenmesi için Aksaray'da 4 pilot okulda "Telefonsuz Dersteyim" projesi başladı.

Teknolojinin insanları bağladığı bir çağda sınıfa giren öğrencilerin derslere daha iyi odaklanmasını sağlamak için okullara  gönderilen Cep telefonu dolapları tüm sınıflara yerleştirildi. Endüstri meslek lisesinde üretilen dolaplar ilk etapta seçilen 4 pilot  okulda (Şehit Ali ER lisesi , Hazım kulak Anadolu Lisesi, Piri Mehmet paşa ilkokulu ve 15 Temmuz) başlatıldı.

"Telefonsuz Dersteyim" diyerek başlatılan kampanya başarılı olursa en  kısa zamanda tüm okullarda yaygınlaştıılacak. Pilot okullarda  öğrenciler bu uygulamaya sahip çıkarak derslerde motivasyon başarılarını artırmaya başladılar.

Uygulamadan en çok öğretmenler memnun olurken örnek olmak  için  kendi telefonlarını da Öğretmenler odasında bulunan özel dolabına koymaya başladılar. Sınıfta telefon sesi ile oluşan dikkat dağınıklığı verimli bir ders görmeyi engelliyordu diyerek okul yönetimleri kendi hesaplarından paylaşımda bulundular.

"Aksaray Valiliği himayesinde @hmzaydg “Telefonlarımız Dolapta ; Dikkatimiz Derste “ Farkındalık oluşturan bir proje olması nedeni ile öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. @tcmeb @ziyaselcuk @aksarayvaliligi  @Aksaray_MEM @hmzaydg @haciomerkartal Paylaşımında bulundular.

Aksaray valiliği resmi hesaplarından ise başlatılan uygulama videolu bir  paylaşımla duyuruldu

"Akıllar derste,

Telefonlar dolapta,

Kulaklar öğretmende...

Sağlıklı ortam,

Kaliteli Eğitim... Paylaşımı yapıldı

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.