Aksaray

Aksaray Vali'sinin gözyaşları! Küsleri barıştırdı, ağladı

05:57 30 Mayıs 2021 50 Yorum Var
Aksaray Vali'sinin gözyaşları! Küsleri barıştırdı, ağladı

Aksaray'a bağlı İncesu'da arazi anlaşmazlığı yüzünden 30 yıl önce başlayan iki kardeşin arasındaki husumet Vali Hamza Aydoğdu'nun kararlı duruşuyla bitirildi. Vali Aydoğdu gözyaşlarını tutamadı...

İncesu köyünde yaşayan  İki kardeş. 30 yıldır birbirleriyle arazi anlaşmazlığı nedeniyle küsler.  Bu küslük  o kadar derinleşmiş ki her iki kardeşten doğan çocuklar 20 -25 yaşlarına gelmelerine rağmen birbirlerini tanımıyorlar. Gençler birbirini tanımasalar da Amcalarının husumet kavgasını devam ettirmediler Çünkü çareyi okumakta görmüşler ve ikinci üçüncü kuşak okumak için ayrılmış köylerinden öğretmen olmuş doktor olmuşlar. Üsttelik halen de okumaya devam ediyorlar. Bu sayede de küslük bir trajediye dönüşmemiş.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Bu hadisenin ne kadar derinlemesine bir küslük olduğunu  olay yerinde dinleyerek öğrendi  barışmaları için tam dört saat dil döktüğü  görüşme sonucunda İki aileyi barıştırdı. Çok duygulu anların yaşandığı bu olayın sonucunda eğitimin önemi bir kez daha görüldü Köy meydanında  birbirine sarılarak  30 yılın hasretini gideren aileler samimiyetle kucaklaşırken Vali Hamza Aydoğdu gözyaşlarını tutamadı.

Aksaray Valisi Aydoğdu kendi sosyal medya hesabından şunları paylaştı

Büyümeden yaşlanmak. Bugün, o kadar çok duyguyu bir arada yaşadık ki halet-i ruhiyemizi ifade etmek kolay olamayacak. İki kardeş. Otuz yıllık küslük. Çocuklar, torunlar derken hısım, akrabalara da sirayet etmiş bir kopukluk. Kalabalık içinde, uzun ve derin yalnızlıklar. Yeğenlerini yolda görse tanımayacak amcalar, birbirinin varlığından habersiz amca, hala, dayı çocukları. Bir de yıllardır süren korku ve tedirginlik.


 

Sebep,

hani şu kimseye kalmayan dünya malı.

İkinci, üçüncü kuşak okumuş. Öğretmen olanlar var. Büyüklerine söz geçirememiş, sılayı rahim yapmaktan vazgeçmişler. Sevgi için yaratılmış kalpler, yılllarca hırs, kin ve nefretle yorulmuş.

Bügün, husumeti bitirmek ve barıştırmak için gittik “Amcam beni el sanır, tanımaz. Oysa, ellerini öpmeye o kadar hasretim ki” dedi bir genç.

Konuşamadık.

Ağladık.

Bugüne kadar bir facia yaşanmamış ise eğitimli olan gençlerin sayesinde.

Büyümeden yaşlanmışlar.

Babalarının, amcalarının yüklerini de omuzlamışlar.

Barıştırdık.

Öyle bir sarıldılar ki otuz yılın hasretini hissettik. Kalplerimizde sevgi ve merhamet neşvünema bulsun.

Ya Rabbi, bizi sevgisiz bırakma. Merhamet ve vicdanımızı diri tut.

Toplumsal barış için: Eğitim, eğitim, eğitim..

YORUMLAR

50 Yorum Var
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    hayırlara vesile olmak ne güzel..
    Cevapla
  • mustafa balcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın valim şayanı tebriksiniz. Allahu teala gücününüz kuvvetinizi arttırsın inşaallah. Biz muhabbet fedaileriyiz husumete vaktimiz yok.
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın valimiz sizin gibi güzel insanlara müteşekkiriz
    Cevapla
  • YAŞAR 2 yıl önce Şikayet Et
    kimin valisi TABİKİ AKSARAY'IMIZIN ALLAHIM sayın valimizi başımızdan eksik etmesin inşaalllah başka şehirlere örnek olmalıyız ellbette
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Vali dediğin böyle olur işte. Peygamber ahlâkı. ALLAH ondan razı olsun, tüm bürokratlarımıza örnek olsun. Saygı ve sevgiler sunuyorum sayın valimize..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.