Aksaray

Aksaray’da asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor

11:52 13 Temmuz 2021
Aksaray’da asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu İl Özel İdaresi tarafından planlanarak yapımına başlanan asfalt yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu İl Özel İdaresi tarafından planlanarak yapımına başlanan asfalt yol çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Aydoğdu Özel İdare imkânlarının yanı sıra sağlanan yeni ödeneklerle ek planlama yaparak daha çok yol yapma imkânına sahip olacaklarını söyledi. Vali Aydoğdu beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Karayolları 38. Şube Şefi Mustafa Doğan ile İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından asfaltlama çalışmaları süren ve tamamlanan grup köy yolları, belde ve köy bağlantı yollarında incelemelerde bulundular.

“ÖNCELİĞİMİZ YOLLAR”

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Yalvaç’tan yapımı tamamlanan Karkın-Gözlükuyu-Dikmen, Koçpınar İncesu Mahallesi ile yapımı devam eden Yenipınar-Ihlara ile yeni yapımı planlanan Yenipınar-Helvadere yolları hakkında bilgi alan Vali Aydoğdu, önceliklerinin yollar olduğunu, hazırlanan bütçe ve planlamalar doğrultusunda çalışmalar devam ederken çıkarılan yeni ve önemli bir tutar ödeneğinde yine ek planlamalarla yol yapımında kullanılacağını söyledi. Vali Aydoğdu beraberindeki heyet ile yapımına başlanan Hasandağı Kış Sporları ve Turizm yolunda incelemelerde bulundu. Beton yol olarak yapımına başlanan çalışmalar ile ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Aydoğdu, bu yolun tamamlanması ile bölgenin doğa sporları, turizm aktiviteleri ve kış şartlarında kesintisiz ulaşım imkanına sahip olacağını böylece Hasandağı ve bölgenin Aksaray’a ve yöreye ekonomik olarak katkı sunacağını belirtti.

BAŞKAN BELİKLİ’DEN YENİ AÇIKLAMA

Helvadere Belediye Başkanının isim zikretmeden, ''Asfaltlama çalışmaları başlamıştır” açıklamasından sonra bugün Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu İl Özel İdaresi tarafından planlanarak yapımına başlanan asfalt yol çalışmalarını yerinde inceledi. Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli ise yeni bir açıklama ile durumu düzeltti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.