Aksaray

Aksaray Valisi’nden 100 koyunlu bayram sevinci

16:41 20 Temmuz 2021
Aksaray Valisi’nden 100 koyunlu bayram sevinci

Aksaray’da hayvanları telef olan Cuma Mutlu’ya, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 100 koyun hediye ederek bayram sevinci yaşattı.

Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Dayıkuyu Yaylası'nda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Cuma Mutlu, sürüsünü meraya çıkardığı sırada, tarla kenarından su içen hayvanların bazılarının ağzından ve burnundan kan ve köpük gelmeye başladığını fark etti. Hayvanları telef olan Mutlu durumu jandarma ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Mutlu’nun mağduriyetine kayıtsız kalamayan Vali Aydoğdu arife günü Mutlu’ya 100 koyun hediye ederek, bayram sevinci yaşattı. Vali Aydoğdu, “Şehri Süleha olan Aksaray’ımız felaket anında düşenin yanında yer almıştır. Eskil Belediye Başkanımız Necati Belgemen'e, Tarım İl Müdürü üz Bülent Saklav'a, Koyun Keçi birlik Başkanımız Mahmut Aktürk'e ve hayır sahibi herkese teşekkür ediyorum” dedi.

164 KOYUNU TELEF OLMUŞTU

164 koyunu telef olan Mutlu, Vali Aydoğdu’nun hediyesinin ardından gözyaşlarını tutamadı. Mutlu, "İyi ki devletimiz var, iyi ki sizin gibi çare üreten valimiz var. Allah devletimize zeval vermesin. Allah hepinizden razı olsun" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.