Aksaray

"Aksaray Astronomi ve Uzay Kampı" başladı

10:09 20 Ağustos 2021
"Aksaray Astronomi ve Uzay Kampı" başladı

Aksaray Valiliği, Gençlik ve spor il müdürlüğü ve KOP idaresi işbirliğiyle hasandağı Bozkurt Düzlüğünde düzenlenen Aksaray Astronomi ve Uzay Kampı’na müracaat eden 10 bin kişinin arasından 120 kişi seçildi.

Helvadere'de yapılan program 4 gün sürecek ve birbirinden ünlü misafirlere ev sahipliği yapacak. İlk gün açılışında sabah gazetesi yazarları gazeteci Yavuz Donat, Sabah Haber Genel Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Sabah Gazetesi Yayın Ekibi, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı M.Tayyip Kahyaoğlu ve Kamplar Daire Başkanı H.İbrahim Demir gençlerle söyleşi yaptılar. Kamp ateşini yaktılar Kurulan portatif rasathane ile Uzay'ı seyrettiler. Bugün yapılacak etkinliğe yazarların yanısıra Dışışleri bakan yardımcısı Yavuz Selim Kıran'da katılacak. Cumartesi günü İlber Ortaylı'nın katılımıyla son bulacak olan kampta pazar günü geri dönüş başlayacak.

"GENÇLER HAYAL EDECEK BİZ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, "Uzak diye bir şey yok." dediği paylaşımda şunları aktardı:

"Gençlerin hayalleri öyle büyük ki uzay bile içinde küçük kalıyor. Türkiye’nin her yerinden gelen gençlerle Astronomi ve Uzay Kampımız başladı. Kıbrıs’tan Sedat Uçak Mühendisliği, Trabzon’dan Zeynep Özel Eğitim Öğretmenliği, Bilecik’ten Kübra Hukuk öğrencisi ve diğerleri. Hasan Dağı’nda onlar için küçük bir rasathane kurduk. İleri mancınık sistemi ile kamp ateşimizi yaktık. Gençler hayal edecek, biz gerçekleştireceğiz. Bu da bizim hayalimiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.