Aksaray

Aksaray’da sünnet şöleni '41 kere maşallah' dedirtti

10:57 22 Ağustos 2021
Aksaray’da sünnet şöleni '41 kere maşallah' dedirtti

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 37'si özel çocuk olmak üzere toplam 414 çocuk sünnet oldu.

Aksaray Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği sünnet şöleninde bu yıl 37’si özel çocuk olmak üzere toplam 414 çocuk belediye tarafından sünnet ettirildi. OTİZM Derneği Başkanı Cennet İnceöz'ün de katıldığı etkinlikte 37 otizmli çocuğun Sünnet kıyafetleri giydirilmesi ailelerine duygulu anlar yaşattı toplamda 414 çocuk için sünnet şöleni gerçekleştirilirken, şölen kapsamında otobüs ve araçlara bindirilen çocuklar konvoy eşliğinde bilim merkezinden Kılıçaslan Parkına kadar gezdirildi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in de katıldığı konvoyun ardında parktaki programda sünnet çocukları ve vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. Ardından çocuklar müzik eşliğinde konser havasında gönüllerince eğledi.

414 ÇOCUĞUN SÜNNET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Program sırasında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evre Dinçer, sünnet şöleninin geleneksel hale getirildiğini belirterek, “Bugün Aksaray Belediyesi olarak güzel bir programa imzamızı atıyoruz. Geleneksel Aksaray sünnet şölenini organize ettik ve buğu de 414 tane çocuğumuza Aksaray merkez, köy ve beldeler dahil olmak üzere 37’si de özel çocuğumuz, otizmli çocuğumuz. Bu çocuklarımıza daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz sünnet faaliyetinin bugün törenini, eğlencesini düzenliyoruz. Gördüğünüz gibi çok büyük bir katılım var. Hemşerilerimiz rağbet gösterdiler. Bugün onlarla beraber olacağız ve bugünü onları ileriki yaşlarında unutmayacağı bir gün olarak yad edeceğiz inşallah” dedi.

MEHTERAN TAKIMI COŞKULU VE DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim alan mehteran takımı dinleyicilere coşkulu ve duygulu anlar yaşattı. Tamamı özel ilgiye ihtiyaç duyan öğrencilerden oluşan Mehteran takımı şölen alanında gösteri yaptı. Birbirinden coşkulu ezgileri sergilen mehteran takımı ilgi ile karşılandı. Canlı müzik ve animasyon gösterileri ile sünnet kıyafetleri içerisinde eğlenen çocuklar unutamayacakları bir gün geçirdi. Renkli görüntülerin oluştuğu şölenin sonunda çocuklara kına yakıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile tek tek hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar unutulmaz bir gün yaşadılar

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.