Aksaray

Çevreci kuruluşlar 'Önce Aksaray' diyerek bir araya geldiler

12:00 09 Ekim 2021
Çevreci kuruluşlar 'Önce Aksaray' diyerek bir araya geldiler

Aksaray’da çevreci kuruluşlar önce Aksaray temasıyla, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile bir araya gelerek projelerini anlattılar.

Aksaray’da faaliyet gösteren Çevreci kuruluşlar 2 yıldır birlikte yaptıkları faaliyetlerin sonucunda Önce Aksaray vizyonuyla daha etkin sorumluluk almak için bir araya geldiler ve Yeşil Kent Konseyini kurdular. Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ilk toplantısını gerçekleştiren çevreci kuruluşlarla bir araya gelerek projelerini dinledi. Toplantıda konuşan isimlerden Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, geçmişe bakıldığında bugün daha fazla ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığına dikkat çekerek özellikle civardaki tepelerin üst kısımlarının yavaş yavaş ormanlaştığını ifade etti.

“ÇABAMIZ DEVAM EDECEK”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de ‘’Kamuoyuna yön vermek için sivil Toplum Örgütlerimizin görüşlerine önem veriyoruz,  şehrin artık nefes alması için Öğretmenler adına oluşturduğumuz fidan dikme çalışmalarımız bugün ağaçlık alana dönüştü şehrin merkezinde ve özellikle şehirlerarası yollar dahil olmak üzere ağaçlandırma çalışmalarımız hem Aksaray kamuoyunun hem de şehirlerarası yolculuk yapanlar tarafından taktir görmektedir. Kasım ayı içerisinde yine tekrar eden fidan dikme çalışmalarımız için karar aldık inşallah Yeşil Aksaray ismini kazandırmak için çabamız devam edecek” şeklinde konuştu.

“DERNEKLER SİYASET KURUMU GİBİ DAVRANMAZ”

Toplantıya iştirak eden Yaklaşık 15 dernek ve STK adına söz alan Yeşil Doğa Dernek Başkanı Abdulkadir Ay ise konuşmasında, ‘’Dernekler, faaliyet sahaları ve icra usulleri olarak her ne kadar toplumun içinde yer alsa da bir siyaset kurumu gibi davranmaz. Bu yönüyle dernekler siyaset üstü bir anlayışla çalışmalarını sürdürürler. Nitekim her siyasi görüşten insanı içinde barındıran, toplumun tüm problemlerini tarafsız bir duruşla rahatlıkla görebilen ve yeri geldiğinde savunmasını yaparak çözüme giden kurumlar olması beklenen dernekler, bu tarafsızlığı muhafaza ettiği müddetçe toplumsal bir derinlik ve karşılık kazanacaktır'' dedi.

“AKSARAY’IN YARININA BİR KATKIMIZ OLURSA BUNDAN MUTLULUK DUYACAĞIZ”

Ay konuşmasında ''Bugün ilkini yaptığımız toplantının aslında 2 yıllık serüveni var biz her bir derneğimizle ayrı ayrı etkinlikler yaptık yaptığımız bireysel girişimler başarılı olunca istenilen tek şey bu Aksaray için birlikte neler yapılabiliriz oldu bunu bir hedef olarak gördüğümüz için Önce Aksaray temasıyla Yeşil Kent Konseyi kurmaya karar verdik. Her bir üyemizi seçerken ne fikrine baktık ne siyasi görüşüne baktık ilgimizi çeken tek nokta Aksaray için ne verebilir oldu birlikte hareket edilebilir mi sorusuna cevap aradık çok şükür o frekansı yakaladık Aksaray’ın yarınına bir katkımız olursa bundan mutluluk duyacağız diyerek hayırlı olsun” dedi.

Program sunumu sonrasında Yeşil Kent Konseyi Adına Abdulkadir Ay tarafından çevre dostu olarak Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’e ‘’Yeşil Bayrak‘’ taktim edildi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.