Aksaray

Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da böyle anıldı

16:32 10 Kasım 2021
Mustafa Kemal Atatürk Aksaray’da böyle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da törenle anıldı.

Aksaray 10 Kasım anma ilk tören 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlendi. Daha sonra Aksaray Kültür Merkezi’nde devam etti. Atatürk’ün ölümünün 83. yıldönümü dolaysıyla gençler sağlık ormanında 83 adet fidan dikimi gerçekleştirdiler. Aksaray Valiliği önünde gerçekleşen törene Vali Hamza Aydoğdu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’de katıldı. Çelenklerin koyulması ile başlayan anma programında 2 dakikalık saygı durusunun ardından İstiklal Marşı okundu. 10 Kasım dolaysıyla bayrakların yarıya indirildiği törende sirenler eşliğinde vatandaşlar da saygı durusunda bulundu. İş yerlerinin kapı önlerine çıkan vatandaşlar ve yolda yürüyen vatandaşlar 15 Temmuz Milli İrade Meydanında hep bir ağızdan İstiklal Marsını okudu. Ardından program Atatürk Kültür Merkezi’nde tertiplenen programla devam etti.

83 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Sosyal bilimler lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda ise Atatürk’ün hayatı ve ilkeleri hakkındaki sunumların ardından şiirler okundu. Atatürk’ün Gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabının ardından Atatürk Oratoryosu sergilendi. Program Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi. Gençlik Merkezi Orman İşletme şube müdürlüğü ve Dünya gençlik ve spor konfederasyonu işbirliğiyle Atatürk’ün vefatının 83. Yılı dolaysıyla 83 genç sağlık ormanı bölgesinde fidan dikimi gerçekleştirdiler 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.